Villámgyors tejszínes-paradicsomos tészta
Mostanában rászoktam a tésztára, mert gyorsan elkészül, jól lehet variálni, de egyszerűségében is nagyon finom. Most pont erre az egyszerűségre hozok példát, a paradicsomos tésztát, amit azért némi tejszínnel elkeverve selymesebbé, finomabbá tehetünk.
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 ek olívaolaj
150 g sűrített paradicsom
2 dl Meggle Mesterkrém
2 csipet só
2 csipet őrölt bors
20 dkg tészta
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a szintén apróra vágott (nyomott) fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.
1-2 perc keverés után mehet is bele a Mesterkrém (főzőtejszín), még pár percig kevergetjük, majd tálaljuk a tésztával. Sajttal, bazsalikommal megszórhatjuk.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás:
http://aprosef.hu/villamgyors_tejszines_paradicsomos_teszta_recept
You must be logged in to post a comment.