Villámgyors tejszínes-paradicsomos tészta

Tejszines paradicsomos teszta

 

Mostanában rászoktam a tésztára, mert gyorsan elkészül, jól lehet variálni, de egyszerűségében is nagyon finom. Most pont erre az egyszerűségre hozok példát, a paradicsomos tésztát, amit azért némi tejszínnel elkeverve selymesebbé, finomabbá tehetünk.

 

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1,5 ek olívaolaj

150 g sűrített paradicsom

2 dl Meggle Mesterkrém

2 csipet só

2 csipet őrölt bors

20 dkg tészta

 

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni.

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a felhevített olajon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a szintén apróra vágott (nyomott) fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.

1-2 perc keverés után mehet is bele a Mesterkrém (főzőtejszín), még pár percig kevergetjük, majd tálaljuk a tésztával. Sajttal, bazsalikommal megszórhatjuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂 

 

tejszines paradicsomos teszta

 

Forrás:

http://aprosef.hu/villamgyors_tejszines_paradicsomos_teszta_recept