Gyors kolbászkrém
Ennek a gyors kolbászkrémnek olyan nagy sikere volt, hogy tuti máskor is elkészítem! Mellesleg hamar meg is van, nagyon jól jön sós rágcsához, pirítóshoz, meg persze egy kis borocskához! 🙂
Kolbászkrém – Hozzávalók:
20 dkg puha füstölt kolbász
10 dkg vaj
5 ek tejföl
1 kk őrölt bors
fél tk mustár
1 kk só
Kolbászkrém – Elkészítés:
A kolbász héját leszedjük és ledaráljuk vagy apróra vágjuk (én csak késsel vagdostam).
Összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/kolbaszkrem
2 thoughts on “Gyors kolbászkrém”
You must be logged in to post a comment.
Az utóbbi pár évben nem használok őrölt borsot,
csak borsikafüvet, az egyik egészségügyi területen dolgozó barátnőm javaslatára. Évikém szerint az őrölt bors rátapad a beleink falára.
Hallottál már erről? Mi a véleményed?
És még egy kérdés, a lángolt kolbász magában is elég zsíros, nem sok hozzá ez a vaj mennyiség?
Üdv Panni
Most utánaolvastam ennek a borsos dolognak, eddig nem hallottam róla, azt láttam, hogy bizonyos betegségek esetén, illetve nagy mennyiségben nem ajánlott: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/bors_fekete_feher_igen_nem/20110208143608
Borsikafüvet més sosoem használtam. De igazából a kolbász is elég fűszeres, ha úgy ahogy van, kimarad a masszából, akkor is finom lesz.
Sok a vaj, ez így egy gazdagon ízesített vajkrém tulajdonképpen, tehát nem kell sokat kenni a kenyérre belőle, így ez az adag is egészen kiadós.