Gyors kolbászkrém

Kolbaszkrem

 

Ennek a gyors kolbászkrémnek olyan nagy sikere volt, hogy tuti máskor is elkészítem! Mellesleg hamar meg is van, nagyon jól jön sós rágcsához, pirítóshoz, meg persze egy kis borocskához! 🙂

 

Kolbászkrém – Hozzávalók:

20 dkg puha füstölt kolbász

10 dkg vaj

5 ek tejföl

1 kk őrölt bors

fél tk mustár

1 kk só

 

Kolbászkrém – Elkészítés:

A kolbász héját leszedjük és ledaráljuk vagy apróra vágjuk (én csak késsel vagdostam).

Összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

kolbaszkrem

Kolbaszkrem

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/kolbaszkrem



2 thoughts on “Gyors kolbászkrém”

  • Az utóbbi pár évben nem használok őrölt borsot,
    csak borsikafüvet, az egyik egészségügyi területen dolgozó barátnőm javaslatára. Évikém szerint az őrölt bors rátapad a beleink falára.
    Hallottál már erről? Mi a véleményed?
    És még egy kérdés, a lángolt kolbász magában is elég zsíros, nem sok hozzá ez a vaj mennyiség?
    Üdv Panni

  • Most utánaolvastam ennek a borsos dolognak, eddig nem hallottam róla, azt láttam, hogy bizonyos betegségek esetén, illetve nagy mennyiségben nem ajánlott: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/bors_fekete_feher_igen_nem/20110208143608
    Borsikafüvet més sosoem használtam. De igazából a kolbász is elég fűszeres, ha úgy ahogy van, kimarad a masszából, akkor is finom lesz.
    Sok a vaj, ez így egy gazdagon ízesített vajkrém tulajdonképpen, tehát nem kell sokat kenni a kenyérre belőle, így ez az adag is egészen kiadós.