Füstölt sajtos-sárgarépás szendvicskrém
Hurrá, hamarosan itt a suli (na nem nekem…). Jöhet a tízóraicsomagolás a gyerekeknek. Ha már unja a felvágottas-szalámis szendvicseket – amiknek nagy része nem is túl egészséges – jöhet egy újfajta krém a kenyérre, kiflire. Kicsit édeskés-kicsit füstölt ízű-kicsit sós, így talán jobban megeszik a gyerekek a répát, de neked is üdítő lesz az íze a munkahelyen két meeting között.
Én a tüzijátéknézéshez készítettem, ettük házi kenyérrel, de chipsszel és ropival is 🙂
Hozzávalók:
3 kisebb-közepes répa
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt sajt (répával megegyező súlyban)
1 ek majonéz
5 ek tejföl
só
bors
ha krémesebbre szeretnétek, mehet bele egy fél tömlős natúr sajtkrém is – így még finomabb volt, ezt már utólag raktam bele
Elkészítés:
A répát, sajtot, fokhagymát lereszeljük (én nagylyukú reszelővel csináltam a répa miatt).
Hozzáadunk annyi majonézt, tejfölt, hogy krémes állaga legyen.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
További kencéket, szendvicskrémeket, mártogatósakat itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/sargarepas-szendvicskrem-fustolt-sajtosan
You must be logged in to post a comment.