Frissítő málnás pite
Végre itt a málnaszezon. Szüleim kertjében szerencsére minden nap bőven lehet szedni belőle, ezért is döntöttünk úgy, hogy legyen valamilyen málnás süti. És ha már nyár, legyen a süti könnyed, frissítő. Így esett a választásom a korábbi citromos süti átvariálására, végül is csak málnát raktunk bele pluszban, így megmaradt a fanyar citromossága és hozzá jött a málna kicsit pikáns íze, hmm, ki kell próbálnotok a málnás pitét!
Málnás pite – Hozzávalók:
25 dkg liszt
22,5 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás
2 citrom
20 dkg málna
1 csipet só
kb fél dl tej
Málnás pite – Elkészítés:
A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, csipet sóval összemorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást és néhány evőkanál tejet, hogy összeálljon. Ha gyorsan összegyújrtuk, betesszük a hűtőbe egy fél órára.
Egy citrom lereszelt héját, a 2 citrom levét, a 20 dkg cukrot, 3 tojást, 10 dkg vajat és a málnát egy botmixerrel összedolgozzuk.
Egy normál méretű tepsit kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk, beletesszük és villával megszúrkáljuk.
200 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
Ráöntjük a málnakrémet és tovább sütjük 20-25 percig, amíg már némileg összeáll a tetején.
Teljesen kihűlve szeleteljük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.