Frissítő málnás pite

Malnas pite

 

Végre itt a málnaszezon. Szüleim kertjében szerencsére minden nap bőven lehet szedni belőle, ezért is döntöttünk úgy, hogy legyen valamilyen málnás süti. És ha már nyár, legyen a süti könnyed, frissítő. Így esett a választásom a korábbi citromos süti átvariálására, végül is csak málnát raktunk bele pluszban, így megmaradt a fanyar citromossága és hozzá jött a málna kicsit pikáns íze, hmm, ki kell próbálnotok a málnás pitét!

 

Málnás pite – Hozzávalók:

25 dkg liszt

22,5 dkg vaj

30 dkg cukor

4 tojás

2 citrom

20 dkg málna

1 csipet só

kb fél dl tej

 

Málnás pite – Elkészítés:

A tésztához a lisztet, 12,5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, csipet sóval összemorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást és néhány evőkanál tejet, hogy összeálljon. Ha gyorsan összegyújrtuk, betesszük a hűtőbe egy fél órára.

Egy citrom lereszelt héját, a 2 citrom levét, a 20 dkg cukrot, 3 tojást, 10 dkg vajat és a málnát egy botmixerrel összedolgozzuk.

Egy normál méretű tepsit kivajazunk, a tésztát kinyújtjuk, beletesszük és villával megszúrkáljuk.

200 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.

Ráöntjük a málnakrémet és tovább sütjük 20-25 percig, amíg már némileg összeáll a tetején.

Teljesen kihűlve szeleteljük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

malnas pite

Malnas pite