Camembert-rel és dióval sütött karajszelet
Ha szereted a különleges ízeket, ezt tutira imádni fogod!
Vettem karajt és először a szokásos fokhagymás karajt akartam csinálni, de aztán elkezdtem a neten nézelődni, mi is lehetne még belőle. A camembert-t és a diót is szeretem, volt is itthon mindkettőből, így a recept megtalálása után rögtön neki is álltam. Isteni illatok terjengtek a sütő körül! Az íze pedig: a sajt pikánssága, a pirított dió roppanóssága igazán különlegessé teszi.
Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj szelet
15 dkg camembert
5 dkg vaj
5 dkg dió
1 ek méz
0,5 dl száraz fehérbor
só
bors
Elkészítés:
Egy jénai tálba kockázzuk a vajat.
A karajszeleteket megsózzuk, borsozzuk és a tálba fektetjük.
Megszórjuk dióval.
Rácsorgatjuk a mézet.
Rákockázzuk a camembert-t.
Ráöntjük a bort.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és kb 30 perc alatt megsütjük (vagy amíg a hús puha nem lesz.). Nem kell lefedni!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/camembert-rel-dioval-sutott-karajszeletek
You must be logged in to post a comment.