Fokhagymás-tejfölös csirkemell

 

fokhagymas tejfolos csirkemell

 


Ha csirkemell van otthon, gond nem lehet az ebéddel! Könnyen kezelhető, nem csontos, nem zsíros, így a válogatósabbaknak sem lehet problémája vele. Mivel nincs annyira jellegzetes íze, nagyon könnyen variálható különféle ízekkel, alapanyagokkal.  Most egy gyors fokhagymás-szaftos-tejfölös változat készült belőle.

 

Fokhagymás-tejfölös csirkemell – Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

5 ek tejföl

1 dl tej

1 ek liszt

2 gerezd fokhagyma

bors

2 ek napraforgó olaj

 

Fokhagymás-tejfölös csirkemell – Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és forró olajos serpenyőben megpirítjuk.

A tejfölt, tejet, lisztet összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáöntjük a csirkéhez és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

A végén meg lehet szórni petrezselyemmel.

 

 

További csirkemelles recepteket itt találsz.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

fokhagymas tejfolos csirkemell

fokhagymas tejfolos csirkemell

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-csirkemell