Fokhagymás-tejfölös csirkemell
Ha csirkemell van otthon, gond nem lehet az ebéddel! Könnyen kezelhető, nem csontos, nem zsíros, így a válogatósabbaknak sem lehet problémája vele. Mivel nincs annyira jellegzetes íze, nagyon könnyen variálható különféle ízekkel, alapanyagokkal. Most egy gyors fokhagymás-szaftos-tejfölös változat készült belőle.
Fokhagymás-tejfölös csirkemell – Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
5 ek tejföl
1 dl tej
1 ek liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
2 ek napraforgó olaj
Fokhagymás-tejfölös csirkemell – Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és forró olajos serpenyőben megpirítjuk.
A tejfölt, tejet, lisztet összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáöntjük a csirkéhez és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
A végén meg lehet szórni petrezselyemmel.
További csirkemelles recepteket itt találsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-csirkemell
You must be logged in to post a comment.