Fehér csokis túróhab
Pohárkrémet csinálni mindig siker! Egyrészt nem lehet elrontani, nincs olyan, hogy nem áll össze, sőt, a nem összeállt sütik „végső nyughelye” (vagy inkább új élete?) is lehet a pohárkrém. Másrészt úgy látom, a krémes sütiket nagyjából mindenki szereti, sőt, inkább ezekből a krémeket kedvelik jobban, a tészta csak ott van, mint szükséges „hordozóanyag”. Itt a hordozóanyag kikerült a rendszerből, maradt a krém, ami a fehér csokinak és túrónak köszönhetően egész különleges ízű.
Hozzávalók:
10 dkg fehér csoki
2-3 ek méz
150 ml mascarpone
15 dkg krémesebb állagú túró
150 ml habtejszín
1 lime
1 zselatin fix
savanykás lekvár vagy friss gyümölcs
Elkészítés:
A csokit felolvasztjuk (vízgőz felett vagy mikróban – néhány másodpercenként kivéve és megkeverve, mert hamar megég!) a mézzel.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha a csoki lehűlt kissé, belekeverjük mixerrel a mascarponét, a túrót és a lime levét, végül a zselatin fixet is.
A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Vagy töltsük poharakba vagy egy nagyobb edénybe (később galuskákat szedhetünk belőle két evőkanál segítségével) és tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
Gyümölcsökkel vagy savanyúbb lekvárral tálaljuk.
Ha szereted az egyszerűen elkészíthető pohárkrémeket, próbáld ki a poharas csokikrémet, banánhabot, a mascarponekrémes sült almát és a Rákóczi túrós pohárkrémet is!
Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
Játssz a nyereményjátékomon a 16 ajándék egyikéért, katt ide!
You must be logged in to post a comment.