Fehér csokis túróhab

Fehér csokis túróhab

 

 

Pohárkrémet csinálni mindig siker! Egyrészt nem lehet elrontani, nincs olyan, hogy nem áll össze, sőt, a nem összeállt sütik „végső nyughelye” (vagy inkább új élete?) is lehet a pohárkrém. Másrészt úgy látom, a krémes sütiket nagyjából mindenki szereti, sőt, inkább ezekből a krémeket kedvelik jobban, a tészta csak ott van, mint szükséges „hordozóanyag”. Itt a hordozóanyag kikerült a rendszerből, maradt a krém, ami a fehér csokinak és túrónak köszönhetően egész különleges ízű.

 

Hozzávalók:

10 dkg fehér csoki

2-3 ek méz

150 ml mascarpone

15 dkg krémesebb állagú túró

150 ml habtejszín

1 lime

1 zselatin fix

savanykás lekvár vagy friss gyümölcs

 

Elkészítés:

A csokit felolvasztjuk (vízgőz felett vagy mikróban – néhány másodpercenként kivéve és megkeverve, mert hamar megég!) a mézzel.

A tejszínt kemény habbá verjük.

Ha a csoki lehűlt kissé, belekeverjük mixerrel a mascarponét, a túrót és a lime levét, végül a zselatin fixet is.

A felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.

Vagy töltsük poharakba vagy egy nagyobb edénybe (később galuskákat szedhetünk belőle két evőkanál segítségével) és tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

Gyümölcsökkel vagy savanyúbb lekvárral tálaljuk.

 

 

Ha szereted az egyszerűen elkészíthető pohárkrémeket, próbáld ki a poharas csokikrémetbanánhabot, a mascarponekrémes sült almát és a Rákóczi túrós pohárkrémet is!

 

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Játssz a nyereményjátékomon a 16 ajándék egyikéért, katt ide!

 

 

Fehér csokis túróhab

Fehér csokis túróhab

 

Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/sutes-nelkuli-edessegek/2819-feher-csokis-turohab-erdei-gyumolcsokkel-recept.html