Almás-banános golyó sütés nélkül
Gyorsan összedobható, sütés nélküli és egészséges(ebb)nek mondható desszert. (Persze ha a maréknyi mazsola nem lenne benne, akkor inkább nevezhetnénk egészségesnek.)
Nem tudom, nektek szokott-e ilyen lenni, de néha rámjön a sütizhetnék. Nem az evés, hanem a csinálás 🙂 Ez is egy ilyen délutánon született, jó gyorsan. 🙂
Hozzávalók – Almás-banános golyó sütés nélkül:
2 banán
1 alma
1 marék dió egészben
1 marék darált dió
1 marék mazsola (aki nem szereti, helyettesítse más aszalt gyümölccsel)
1 tk kakaópor
kb 40 dkg apróbb szemű zabpehely
Elkészítés – Almás-banános golyó sütés nélkül:
Az egész diót megpirítjuk (száraz serpenyőben) és kisebb darabokra tördeljük.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell meghámozni), a banánt villával szétnyomkodjuk (ezt azért nem árt meghámozni ;-))
Összekeverjük az almát, banánt, darabolt diót, mazsolát, kakaóport és adagoljuk hozzá a zabpelyhet úgy, hogy a végén majdnem jól formázható legyen – annál kicsit lágyabb. Azért hagyjuk kicsit lágyabbra, mert a zabpehely kis állás után megszívja magát a nedvességgel és utána lesz pont jól formázható.
Kis várakozás után golyókat formázunk a masszából és darált dióba forgatjuk. Darált dió helyett használhatunk kókuszreszeléket, kakaóport vagy „egérszart” (tortadarát) is.
Ha kedveled az egyszerű, gyors, sütés nélküli édességeket, kattints ide és válogass a 25 legjobb közül!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: MaiMóni
You must be logged in to post a comment.