Almás-banános golyó sütés nélkül

almás-banános golyó sütés nélkül

 

 

Gyorsan összedobható, sütés nélküli és egészséges(ebb)nek mondható desszert. (Persze ha a maréknyi mazsola nem lenne benne, akkor inkább nevezhetnénk egészségesnek.)

Nem tudom, nektek szokott-e ilyen lenni, de néha rámjön a sütizhetnék. Nem az evés, hanem a csinálás 🙂 Ez is egy ilyen délutánon született, jó gyorsan. 🙂

 

Hozzávalók – Almás-banános golyó sütés nélkül:

2 banán

1 alma

1 marék dió egészben

1 marék darált dió

1 marék mazsola (aki nem szereti, helyettesítse más aszalt gyümölccsel)

1 tk kakaópor

kb 40 dkg apróbb szemű zabpehely

 

Elkészítés – Almás-banános golyó sütés nélkül:

Az egész diót megpirítjuk (száraz serpenyőben) és kisebb darabokra tördeljük.

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell meghámozni), a banánt villával szétnyomkodjuk (ezt azért nem árt meghámozni ;-))

Összekeverjük az almát, banánt, darabolt diót, mazsolát, kakaóport és adagoljuk hozzá a zabpelyhet úgy, hogy a végén majdnem jól formázható legyen – annál kicsit lágyabb. Azért hagyjuk kicsit lágyabbra, mert a zabpehely kis állás után megszívja magát a nedvességgel és utána lesz pont jól formázható.

Kis várakozás után golyókat formázunk a masszából és darált dióba forgatjuk. Darált dió helyett használhatunk kókuszreszeléket, kakaóport vagy „egérszart” (tortadarát) is.

 

 

Ha kedveled az egyszerű, gyors, sütés nélküli édességeket, kattints ide és válogass a 25 legjobb közül!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

almás-banános golyó sütés mélkül

almás-banános golyó

almás-banános golyó sütés nélkül

 

 

Forrás: MaiMóni