Joghurtos krumplilepény – variáció köret-témára
Ha nem akarunk mindig krumplipürét vagy sült krumplit (dehogynem! :P) enni, ezzel a joghurttos krumplilepénnyel változatosságot vihetünk a krumplis köreteink közé.
Hozzávalók – Joghurtos krumplilepény:
1 kg krumpli
1 tojás
4 dl joghurt vagy kefír vagy tejföl
15 dkg liszt
1 csapott ek só
5 dkg zsír
1 csipet szódabikarbóna
Elkészítés – Joghurtos krumplilepény:
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük.
Összekeverjük a többi hozzávalóval és 20 percig pihentetjük.
Kizsírozott tepsibe öntjük (ez egy gáztepsire elegendő mennyiség) és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, szebben lehet szeletelni.
Pl. tejföllel, sajttal vagy köretként fogyaszthatjuk.
Konyhalál Facebook-oldal: itt!
Forrás: Sarokkonyha
You must be logged in to post a comment.