Joghurtos krumplilepény – variáció köret-témára

krumplilepény 1

 

Ha nem akarunk mindig krumplipürét vagy sült krumplit (dehogynem! :P) enni, ezzel a joghurttos krumplilepénnyel változatosságot vihetünk a krumplis köreteink közé.

 

Hozzávalók – Joghurtos krumplilepény:

1 kg krumpli

1 tojás

4 dl joghurt vagy kefír vagy tejföl

15 dkg liszt

1 csapott ek só

5 dkg zsír

1 csipet szódabikarbóna

 

Elkészítés – Joghurtos krumplilepény:

A krumplit meghámozzuk és lereszeljük.

Összekeverjük a többi hozzávalóval és 20 percig pihentetjük.

Kizsírozott tepsibe öntjük (ez egy gáztepsire elegendő mennyiség) és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ha kihűlt, szebben lehet szeletelni.

Pl. tejföllel, sajttal vagy köretként fogyaszthatjuk.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt!

 

krumplilepény 3

 

 

Forrás: Sarokkonyha