Kiwizselé – egészségesebb gumicukor házilag


Kiwizsele

 

Bár most már megjelentek a boltokban, piacokon az első tavaszi gyümölcsök, sajnos még elég drágák. 

Viszont a télen is kaphatók ára egész alacsony, így van ez a kiwivel is. Mivel ennek is olyan jó friss, savanykás íze van, szerintem teljesen passzol tavaszra is. A hűtőmben egy-két hete már ott állt egy doboz kiwi, most gyorsan felhasználtam és isteni gumicukorpótlék készült belőle.
Az “egészséges(ebb)” jelzőt az általában a boltokban kapható gumicukrokkal szembeállítva érdemelte ki a kiwizselé, természetesen a cukor nem sorolható az egészséges élelmiszerek közé. Mivel általában elég savanyúak a kiwik, valamilyen édesítést mindenképpen ajánlok hozzá.

 

Kiwizselé – Hozzávalók:

1 kg kiwi

10 dkg cukor

1 tasak (25 g) por állagú zselatin – én a Horváth Rozisat használom, az forralható

 

Kiwizselé – Elkészítés:

A kiwiket meghámozzuk és 4-8 darabba vágjuk.

Fedő alatt feltesszük főzni.

Amikor már nagyjából megpuhult, fogjuk a botmixert és összemixeljük. Közben én levettem a tűzről, mert turmixolva nagyon „köpködött”.

Hozzáadjuk a cukrot.

Egy decinyit kb kiveszünk a kiwiből, hozzáadjuk a zselatint, majd visszaöntjük, így talán nem lesz csomós. Olvasd el, mi van a zselatin használto utasításán, ha nem forralható, akkor aszerint járj el!

Megvárjuk, míg rottyan egy-kettőt, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük (kb 20×30 cm-esbe).

Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk egy napra, utána szépen szeletelhető.

 

 

Ha szereted a gyümölcszseléket, próbáld ki az epreset és az almásat is!

 

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Kiwizsele

Kiwizsele

Kiwizsele