Így készíts egészséges gyümölcsjoghurtot

Egeszseges gyumolcsjoghurt karamellizalt banannal

 

 

Amikor gyerek voltam, nem nagyon volt gyümölcsjoghurt. A natúr joghurtba belekevertük Anyu baracklekvárját és kész volt az ízesítés. Ma már rengetegféle ízben, állagban kaphatóak és persze finomabbak, mint a natúr társaik. És jó darabig azt hittük, egészségesebbek is, hiszen „tele” vannak gyümölccsel. Na, hát aztán kiderült, hogy jó, ha 2-3 %-nyi gyümölcs van bennük, de emellett ott vannak az aromák, a rengeteg cukor, tartosítószerek és talán ami a legdurvábban/furcsábban hangzik, akár bíbortetű színezék is.

Vedd meg inkább az olcsóbb natúr joghurtot és ízesítsd házilag. Például karamellizált banánnal.

Korábban készítettem ezt a kókuszos banántortát csokiöntettel, annyira finom volt, hogy az egyes „alkatrészeit” más recepteknél is hasznosítottam.

A mennyiségek attól függenek, mekkora adaggal szeretnél enni, de én azt mondom, ne kezdj 2 banánnál kevesebbel, mert amit nem teszel joghurtba, azt csak úgy ki fogod kanalazni. 😛

 

Hozzávalók – Egészséges gyümölcsjoghurt:

2 banán

6 ek méz

kicsi őrölt fahéj

joghurt (de rakhatod tejberizsbe, vaníliapudingba…)

 

Elkészítés – Egészséges gyümölcsjoghurt:

Karikázd fel a banánt.

Egy serpenyőben a mézet melegítjük és világosbarnára karamellizáljuk. 

Belerakjuk a banánkarikákat és kb fél percig együtt melegítjük, pirítjuk, majd a joghurt tetejére halmozzuk, akár melegen, akár hidegen. Megszórjuk kis fahéjjal.

 

Te is imádod a banánt? Kóstold végig ezt a 20 kihagyhatatlan banános édességet!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Egeszseges gyumolcsjoghurt karamellizalt banannal

 

Egeszseges gyumolcsjoghurt karamellizalt banannal