Így készíts egészséges gyümölcsjoghurtot
Amikor gyerek voltam, nem nagyon volt gyümölcsjoghurt. A natúr joghurtba belekevertük Anyu baracklekvárját és kész volt az ízesítés. Ma már rengetegféle ízben, állagban kaphatóak és persze finomabbak, mint a natúr társaik. És jó darabig azt hittük, egészségesebbek is, hiszen „tele” vannak gyümölccsel. Na, hát aztán kiderült, hogy jó, ha 2-3 %-nyi gyümölcs van bennük, de emellett ott vannak az aromák, a rengeteg cukor, tartosítószerek és talán ami a legdurvábban/furcsábban hangzik, akár bíbortetű színezék is.
Vedd meg inkább az olcsóbb natúr joghurtot és ízesítsd házilag. Például karamellizált banánnal.
Korábban készítettem ezt a kókuszos banántortát csokiöntettel, annyira finom volt, hogy az egyes „alkatrészeit” más recepteknél is hasznosítottam.
A mennyiségek attól függenek, mekkora adaggal szeretnél enni, de én azt mondom, ne kezdj 2 banánnál kevesebbel, mert amit nem teszel joghurtba, azt csak úgy ki fogod kanalazni. 😛
Hozzávalók – Egészséges gyümölcsjoghurt:
2 banán
6 ek méz
kicsi őrölt fahéj
joghurt (de rakhatod tejberizsbe, vaníliapudingba…)
Elkészítés – Egészséges gyümölcsjoghurt:
Karikázd fel a banánt.
Egy serpenyőben a mézet melegítjük és világosbarnára karamellizáljuk.
Belerakjuk a banánkarikákat és kb fél percig együtt melegítjük, pirítjuk, majd a joghurt tetejére halmozzuk, akár melegen, akár hidegen. Megszórjuk kis fahéjjal.
Te is imádod a banánt? Kóstold végig ezt a 20 kihagyhatatlan banános édességet!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.