Palacsinta forró sült almával – a hűvösebb napok desszertje
A palacsinta szerintem olyan a magyaroknak, mint Gombóc Artúrnak a csokoládé: bármikor és bármilyen formában jöhet!
Csak más süsse.
Az alap kakaós, túrós és lekváros változatok mellett jól esik néha valamilyen különlegesebb töltelékkel is kipróbálni, például ilyen forró savanykás-édes almával.
Első lépés: süss sok-sok palacsintát, recept:
palacsinta alaprecept kezdőknek (is)
Almatöltelék – Palacsinta forró sült almával:
Hozzávalók:
3 zöldalma
5 dkg méz
fél citrom leve és lereszelt héja
1 dl almalé
őrölt fahéj
opcionálisan: 5 dkg gríz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk kb 1,5 cm-es darabokra.
Egy edényben megolvasztjuk a mézet és belerakjuk az almát.
Rálocsoljuk a citrom levét, az almalevet és rászórjuk a citrom reszelt héját.
Addig főzzük, amíg enyhén megpuhul.
A végén megszórhatjuk búzadarával, ha túl leveses lenne, én ezt kihagytam.
Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.
Megtöltjük vele a palacsintákat (és a fotó kedvéért mellette tálaltam).
Imádod a palacsintát? Naná! Kóstold meg a tiramisu palacsintát, a banános paleocsintát és a duplán mogyorós banános palacsintát is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://izeselet.hu/receptek/almas-palacsinta-fahejas-tejfolhabbal/
You must be logged in to post a comment.