Ecetes krumplisaláta
Az ecetes krumplisaláta egyszerű köret a húsok mellé. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, így vendégség esetén sem kell ezzel is kapkodni.
Én nyárig – egészen pontosan idáig azt hittem, hogy az ecetes változatot nem szeretem, csak a majonézeset, abból is főleg a málnásat (WTF?! málna a krumplisalátában?). De annyira jól esett az ecetes-hagymás is, hogy nekem is el kellett készítenem. A fényképen meg pont csak a lényeg, az ecetes cucc nem látszik :D, én enni úgy szeretem, ha nem tocsog mellette a lé.
Ecetes krumplisaláta – Hozzávalók:
0,5 kg krumpli (legjobb a kisméretű, az enyémek túl nagyok voltak)
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek ecet 20 %-os
3 ek cukor
3 dl víz
só ízlés szerint
Ecetes krumplisaláta – Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, meghámozzuk és karikára vágjuk.
A hagymát felkarikázzuk, a krumpli tetejére halmozzuk, megsózzuk és egy kicsi állni hagyjuk.
A salátaléhez a cukrot, ecetet és vizet összekeverjük, amíg elolvad a cukor.
Ráöntjük a krumplira és hideg helyen állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/ecetes-krumplisalata
You must be logged in to post a comment.