Lisztmentes mákos-almás sütemény (paleo)
A mákos-almás sütemény egy egyszerű, zamatos, nedves tésztájú lisztmentes süti gluténmentesen étkezőknek, paleozóknak vagy azoknak, akik csak úgy szeretnének egy jó sütit enni.
Egyre többen követik a paleo étrendet, vannak rá elméletek, hogy miért jó, amiben az emberek vagy hisznek vagy nem, de azt hiszem, az a lényeg, hogy aki csinálja, valamiért jobban érzi magát tőle (ha nem így lenne, gondolom, nem csinálnák). Én a lisztmentessége miatt találtam erre a receptre, mert ez egy olyan gluténmentes sütirecept, amihez szerencsére nem kellenek különleges (és drága) lisztek.
Lisztmentes mákos-almás sütemény – Hozzávalók:
20 dkg darált mák
3 alma
1 citrom lereszelt héja
2 tk szódabikarbóna
10+1 tk nyírfacukor (ha nem paleozol, lehet kristálycukor is)
2 tk fahéj
2 tojás
Lisztmentes mákos-almás sütemény – Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. 1 tk nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük.
A tojásokat kézi habverővel enyhén felverjük (sárgáját és fehérjét együtt).
Hozzákeverjük az almát, a mákot, cukrot, szódabikarbónát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C*ra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Nem igazán emelkedik meg a süti, szóval ne erre várjatok a sütésnél 🙂
Próbálj ki még több lisztmentes édességet, például a banános paleocsintát, a banánkenyeret, a banános nutellafagyit és az egyszerű gesztenyetortát is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/makos-almas-paleo-suti
You must be logged in to post a comment.