Diós almatorta sütés nélkül
Ezt az egyszerű, sütés nélküli almatortát igazán könnyű elkészíteni! A savanykás almától és a jó kis pirított diótól egyrészt kifejezetten őszies ízvilágú, másrészt nagyon jól esik a krémes almában a roppanós, kissé „füstös” diódarabokkal találkozni.
Egy dologra kell figyelni, ez az alma/folyadék és pudingpor aránya, utoljára kicsit megszaladt az alma és hát a szeletelésnél látszódott, hogy kellett volna még hozzá plusz kötőanyag.
Diós almatorta sütés nélkül – Hozzávalók (16 cm-es tortaformához):
kekszes alaphoz:
10 dkg darált keksz
5 dkg darált dió
6 dkg olvasztott vaj
almás részhez:
0,5 kg alma
10 dkg cukor (ízlés szerint és almától függően csökkenthető)
4 dl víz
1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
citromlé
fahéj
10 dkg darabos dió
Diós almatorta sütés nélkül – Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
3 dl vízzel, ízlés szerinti citromlével és fahéjjal kb 10 perc alatt puhára főzzük.
Addig a kekszes alaphoz az olvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel és darált dióval. Akkor jó, ha nedves homok állaga lesz. A kapcsos tortaforma aljába kézzel egyenletesen lenyomogatjuk.
Egy serpenyőben az diódarabokat szárazon megpirítjuk. Ilyenkor a héját egész jól le lehet morzsolni róla kézzel vagy konyharuhával.
Ha megpuhult az alma, akkor 1 dl vízben elkeverjük a pudingport, majd az almához keverjük és kb 2 percig főzzük tovább. Beledobáljuk a diót.
A kekszes alapra öntjük.
A tetejét megszórhatjuk darált dióval.
Kb. 3 óra hűtés múlva összeáll és tálalhatjuk.
Ha további sütés nélküli desszertekre vágysz, kattints ide.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.