Sajtos-barackos minilepény
Édes és sós. Már sokszor leírtam, hogy mennyire szeretem ezeket az ízeket együtt. A most következő sajtos-barackos minilepény recept is egy ilyen, bár nem a „hardcore” változatból, szóval a kevésbé bevállalósak is szeretni fogják.
Igazi „váratlan vendég-nasi”, az összedobálása nem több, mint 10-15 perc és a sütése sem vesz igénybe sok időt. A mérete miatt egyszerűen kínálható és fogyasztható partyfalat.
Hozzávalók – Sajtos-barackos minilepény:
1 csomag leveles tészta (olyat vegyetek, ami sütőpapírra van feltekerve és csak hűtött, nem fagyasztott)
4-5 ek tejföl
fokhagymás fűszersó (vagy fokhagyma granulátum és só)
2 barack
5-7 dkg trappista sajt (reszelt)
Elkészítés – Sajtos-barackos minilepény:
A leveles tésztát kitekerjük, felvágjuk egyenlő téglalapokra (akkora legyen, hogy a barackdarabok kényelmesen elférjenek rajta). A téglalapokat a szélüktől kb fél cm-re karcoljuk be egy késsel (ne vágjuk át, ez adja a keretét a sütinek).
Kenjük meg tejföllel, szórjuk meg fokhagymás sóval.
A barackot vágjuk szeletekre és fektessük a tésztára, erre pedig kevés reszelt sajtot szórjunk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a szélén a tészta meg nem barnul egy kicsit.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.