Sajtos-barackos minilepény

Partyfalat

 

Édes és sós. Már sokszor leírtam, hogy mennyire szeretem ezeket az ízeket együtt. A most következő sajtos-barackos minilepény recept is egy ilyen, bár nem a „hardcore” változatból, szóval a kevésbé bevállalósak is szeretni fogják.

Igazi „váratlan vendég-nasi”, az összedobálása nem több, mint 10-15 perc és a sütése sem vesz igénybe sok időt. A mérete miatt egyszerűen kínálható és fogyasztható partyfalat.

 

Hozzávalók – Sajtos-barackos minilepény:

1 csomag leveles tészta (olyat vegyetek, ami sütőpapírra van feltekerve és csak hűtött, nem fagyasztott)

4-5 ek tejföl

fokhagymás fűszersó (vagy fokhagyma granulátum és só)

2 barack

5-7 dkg trappista sajt (reszelt)

 

Elkészítés – Sajtos-barackos minilepény:

A leveles tésztát kitekerjük, felvágjuk egyenlő téglalapokra (akkora legyen, hogy a barackdarabok kényelmesen elférjenek rajta). A téglalapokat a szélüktől kb fél cm-re karcoljuk be egy késsel (ne vágjuk át, ez adja a keretét a sütinek).

Fingerfood

Kenjük meg tejföllel, szórjuk meg fokhagymás sóval.

A barackot vágjuk szeletekre és fektessük a tésztára, erre pedig kevés reszelt sajtot szórjunk.

180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a szélén a tészta meg nem barnul egy kicsit.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

Party food

Party food