Juhtúrós pirítós mézes barackkal
Tudom-tudom, furán hangzik … 🙂 A kóstoló tesztcsapat is kikerekedett szemmel nézett rám, hogy hű, ezt így együtt? Aztán a tűzijátéknézés alatt (mert akkor ettük) újabb adag pirítóst kellett készítenem hozzá 🙂 Aki szereti az édes-sós párosítást vagy csak nyitott egy kicsit, az kóstolja meg, ízleni fog, ígérem!
Hozzávalók – Juhtúrós pirítós mézes barackkal:
kenyér – én sárgarépás kenyeret használtam, ez a kedvencem, az Aldiban lehet kapni
juhtúró
őszibarack
méz
Elkészítés – Juhtúrós pirítós mézes barackkal:
A barackot felkockázzuk és kb barackonként 1 evőkanál mézzel és ha kell, 1-2 evőkanál vízzel egy serpenyőben összerottyantjuk.
Közben a kenyeret megpirítjuk (és csak a sütőbe tettem be, de kenyérpirítóval még finomabb lehet).
A meleg kenyeret megkenjük a juhtúróval, erre pakolunk egy keveset a még szintén meleg barackból és jóízűen elfogyasztjuk. 🙂
Mennyiségek: 3 főre kb 35 dkg kenyér, 15 dkg juhtúró, 2 barack, 2 evőkanál méz kellett.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.