Egyszerű barackos lepény leveles tésztából

barackos lepény

 

 

Egy ez igazi „vakítós” sütemény, kevés munkával, gyorsan lehet nagyon látványos sütit összehozni, ami ráadásul szuper finom is.

A gyümölcsöt persze kedvünk szerint variálhatjuk (arra vigyázni kell, hogy ne legyen túl leveses, mert eláztathatja a tésztát), én is először szilvával készítettem el.

 

Hozzávalók – barackos lepény leveles tésztából:

leveles tészta

tejföl

cukor 

őszibarack (keményebb, magvaváló)

fahéj

 

Elkészítés – barackos lepény leveles tésztából:

Én bolti, sütőpapírra feltekert leveles tésztát használtam, de persze házival is lehet, akkor nyújtsd ki 3-4 mm vastagra.

Fogtam egy akkora tányért, aminek az átmérője pár centivel nagyobb, mint a barack átmérője kétszer. Felfordítva rátettem a tésztára és egy éles késsel körbevágtam. Majd fogtam egy ennél kb 2 cm-rel kisebb átmérőjű tányért/edényt, ezt a tészta közepére helyeztem, majd késsel óvatosan körbekarcoltam (nem vágtam át). Ha sokat szeretnél csinálni vagy csak nincs kedved a macerához, akkor használd a téglalap alakú tészta teljes felületét.

Barackos lepény

A kereten belüli részt megkentem nem túl vastagon tejföllel, majd megszórtam kristálycukorral. Én a tejfölből egy púpozott evőkanállal, a cukorból egy csapott evőkanállal használtam.

A barackot felszeleteltem nagyjából egyforma szeletekre és a tejfölre fektettem kör alakban. Megszórtam fahéjjal.

180 C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöttem.

 

 

Ha leveles tésztából készítenél valamit, itt tudsz válogatni sokféle recept között!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

őszibarackos lepény

Barackos lepény