Egyszerű barackos lepény leveles tésztából
Egy ez igazi „vakítós” sütemény, kevés munkával, gyorsan lehet nagyon látványos sütit összehozni, ami ráadásul szuper finom is.
A gyümölcsöt persze kedvünk szerint variálhatjuk (arra vigyázni kell, hogy ne legyen túl leveses, mert eláztathatja a tésztát), én is először szilvával készítettem el.
Hozzávalók – barackos lepény leveles tésztából:
leveles tészta
tejföl
cukor
őszibarack (keményebb, magvaváló)
fahéj
Elkészítés – barackos lepény leveles tésztából:
Én bolti, sütőpapírra feltekert leveles tésztát használtam, de persze házival is lehet, akkor nyújtsd ki 3-4 mm vastagra.
Fogtam egy akkora tányért, aminek az átmérője pár centivel nagyobb, mint a barack átmérője kétszer. Felfordítva rátettem a tésztára és egy éles késsel körbevágtam. Majd fogtam egy ennél kb 2 cm-rel kisebb átmérőjű tányért/edényt, ezt a tészta közepére helyeztem, majd késsel óvatosan körbekarcoltam (nem vágtam át). Ha sokat szeretnél csinálni vagy csak nincs kedved a macerához, akkor használd a téglalap alakú tészta teljes felületét.
A kereten belüli részt megkentem nem túl vastagon tejföllel, majd megszórtam kristálycukorral. Én a tejfölből egy púpozott evőkanállal, a cukorból egy csapott evőkanállal használtam.
A barackot felszeleteltem nagyjából egyforma szeletekre és a tejfölre fektettem kör alakban. Megszórtam fahéjjal.
180 C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöttem.
Ha leveles tésztából készítenél valamit, itt tudsz válogatni sokféle recept között!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.