Ropogós almás-répás krumplisaláta
A krumplisaláta mindig jól esik. Nagyszerű hidegtálakhoz, de a meleg húsokhoz, sültekhez is. És a krumplin kívül rengeteg dologgal ízesítheted, turbózhatod, amit csak otthon találsz.
Nyári melegben is imádom a hűvösségét és könnyedségét.
Ebben a változatban a felváltva harapunk a puha krumplikra, a savanykás almákra és a roppanós, friss répákra.
Hozzávalók – almás-répás krumplisaláta:
1 kg krumpli (apróbb-közepes méretű)
1 alma
2-3 szál sárgarépa
40 dkg tejföl
1 dl majonéz
2 ek mustár
só
bors
Elkészítés – almás-répás krumplisaláta:
A krumplit héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk.
Az almát felkockázzuk (nem kell meghámozni).
A répát megpucoljuk és gyufaszál vékonyságúra vágjuk, 2-3 cm-es hosszban.
A tejfölt, majonézt, mustárt, sóg, borsot összekeverjük, majd mehet hozzá a krumpli, alma, répa. Kóstolgassuk, ha nem elég ízes, adjunk még hozzá a sóból, mustárból stb.
Pár órára rakjuk a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.