Ropogós almás-répás krumplisaláta

ropogós almás-répás krumplisaláta

 

A krumplisaláta mindig jól esik. Nagyszerű hidegtálakhoz, de a meleg húsokhoz, sültekhez is. És a krumplin kívül rengeteg dologgal ízesítheted, turbózhatod, amit csak otthon találsz.

Nyári melegben is imádom a hűvösségét és könnyedségét.

Ebben a változatban a felváltva harapunk a puha krumplikra, a savanykás almákra és a roppanós, friss répákra.

 

 

Hozzávalók – almás-répás krumplisaláta:

1 kg krumpli (apróbb-közepes méretű)

1 alma

2-3 szál sárgarépa

40 dkg tejföl

1 dl majonéz

2 ek mustár

bors

 

Elkészítés – almás-répás krumplisaláta:

A krumplit héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk.

Az almát felkockázzuk (nem kell meghámozni).

A répát megpucoljuk és gyufaszál vékonyságúra vágjuk, 2-3 cm-es hosszban.

A tejfölt, majonézt, mustárt, sóg, borsot összekeverjük, majd mehet hozzá a krumpli, alma, répa. Kóstolgassuk, ha nem elég ízes, adjunk még hozzá a sóból, mustárból stb.

Pár órára rakjuk a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről!

 

 

Ropogós almás-répás krumplisaláta