Mogyorós-mogyoróvajas keksz

 
mogyorós mogyoróvajas keksz
 
Készíts különleges, édes, de mégis enyhén sós kekszet földimogyoróból! Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, nem kell a formázással sem különösebben bajlódni és már lehet is sütni. Nekem nagyon bejött a mogyorós, picit sós íz és ahogy a mogyoródarabok enyhén roppantak a keksz tésztájában.     Hozzávalók:  12 dkg liszt 7 dkg kristálycukor 7 dkg barna cukor 1 kk szódabikarbóna 1 tojás 1 narancs reszelt héja 3 dkg apróra vágott földimogyoró (eredetileg sótlan, de én sósat raktam bele) 5 dkg mogyoróvaj (házilag is elkészítheted: így) 8 dkg puha vaj 1 cs vaníliás cukor   Elkészítés:  A hozzávalókat összekeverem és golyókat formázok belőle. Egy villa segítségével kilapítom, ezzel kapja meg a csíkos mintázatát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütöm. Meg kell várni amíg teljesen kihűl.     Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂
 
 
 
mogyorós mogyoróvaja keksz
 
3
 
 

  Forrás: https://csakapuffin.cafeblog.hu/2009/03/03/utravalo-keksz-ii-mogyoros-keksz/



2 thoughts on “Mogyorós-mogyoróvajas keksz”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük