Mogyorós-mogyoróvajas keksz

mogyorós mogyoróvajas keksz
Készíts különleges, édes, de mégis enyhén sós kekszet földimogyoróból! A mogyorós-mogyoróvajas keksz nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, nem kell a formázással sem különösebben bajlódni és már lehet is sütni.
Nekem nagyon bejött a mogyorós, picit sós íz és ahogy a mogyoródarabok enyhén roppantak a keksz tésztájában.    
Hozzávalók – Mogyorós-mogyoróvajas keksz: 
12 dkg liszt
7 dkg kristálycukor
7 dkg barna cukor
1 kk szódabikarbóna
1 tojás
1 narancs reszelt héja
3 dkg apróra vágott földimogyoró (eredetileg sótlan, de én sósat raktam bele)
5 dkg mogyoróvaj (házilag is elkészítheted: így)
8 dkg puha vaj
1 cs vaníliás cukor  
Elkészítés – Mogyorós-mogyoróvajas keksz: 
A hozzávalókat összekeverem és golyókat formázok belőle.
Egy villa segítségével kilapítom, ezzel kapja meg a csíkos mintázatát.
180 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütöm.
Meg kell várni amíg teljesen kihűl.
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
mogyorós mogyoróvaja keksz
3

Forrás: Csak a puffin



2 thoughts on “Mogyorós-mogyoróvajas keksz”