Orange curd (angol narancskrém)
Kihívás ez az orange curd krém. Na nem az elkészítése, mert az nagyon egyszerű – a titka csak a kevergetés -, hanem az, hogy egyrészt megvárd, hogy kihűljön, másrészt ha odáig sikerül kitartanod és nem befalni az egészet, akkor a felhasználási célt betartani, nem csak úgy bekanalazni … Durván addiktív!
Hozzávalók – Orange curd:
2 közepes narancs
15 dkg cukor
5,5 dkg vaj
3 tojás
.
Elkészítés – Orange curd:
A narancsok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a vaj és a cukor elolvad. Ezt elvileg gőz felett kellene csinálni, én csak simán melegítettem a tűzhelyen. Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a tojásokat. Kis lángon elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 12-15 perc).
Kb. 1 hétig eláll a hűtőben.
Lehet bonbon- vagy keksztöltelék, süteményhez öntet vagy csak úgy magában is gyorsan elfogy 🙂
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, és/vagy iratkozz fel itt a jobb oldalon a Blogkövetés funkcióra és nem maradsz le egy bejegyzésről sem!
Forrás: http://www.csakapuffin.hu/2010/03/orange-curd.html
1 thought on “Orange curd (angol narancskrém)”
You must be logged in to post a comment.
De jó, most egy páran úgy látom egyszerre gondolkodtunk!:)) Vagy a tél gyümölcse,alias narancs lehetőségeit feszegetjük!