Gesztenyés-meggyes rétes
Kész rétestésztából és a fagyasztóban talált hozzávalókból néhány perc alatt ünnepi desszertet dobhatunk össze!
Nálam a gesztenyepüré „alapfelszereltség”, imádom, sokféle gesztenyés sütemény szerepel itt a blogon is. Fagyasztott meggy is akad, de készíthető bámilyen „piros”, azaz savanykásabb gyümölccsel.
Gesztenyés-meggyes rétes – Hozzávalók (2 rúdhoz):
1 csomag rétestészta (6 vagy 8 lap)
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg meggy (fagyasztott vagy befőtt leszűrve, magozva)
kb 1 dl meggylé (leszűrt lé vagy akár lehet tej is)
2 tojás
5 dkg vaj
2 ek rum (vagy 1 ek rumaroma)
1 csipet só
Gesztenyés-meggyes rétes – Elkészítés:
A tojásokat a sóval habosra keverjük.
Hozzákeverjük a gesztenyepürét, a rumot és annyi meggylevet/tejet, hogy lágy, kenhető, de ne túl folyós krémet kapjunk.
Ezután mehet bele a meggy is.
Felolvasztjuk a vajat.
A réteslapokat szétszedjük. Az egyik lapot megkenjük olvasztott vajjal, ráfektetjük a következőt, azt is megkenjük, így haladunk a 3. vagy 4. lapig, azt is megkenjük.
Egy csíkban rákenjük a tölteléket (a felét), majd szorosan feltekerjük.
A másik felével ugyanígy járunk el.
Sütőpapíros vagy kikent tepsire fektetjük.
A tetejüket is alaposan megkenjük olvasztott vajjal.
180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézd meg a túrós-málnás rétes receptjét is!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gesztenyes-meggyes-retes
1 thought on “Gesztenyés-meggyes rétes”
You must be logged in to post a comment.
Kedves Linda!
Igazán érdekes ízpárosítás 🙂
Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recepted, szívesen látnálak az összefoglalóban 😉
sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
Szép napot!
Süni