Meggyes-mákos clafoutis (tejespite)
Nagyon egyszerű, csak összekeverős sütemény meggyel és mákkal. Ez a kettő együtt nyerő páros!
A meggyes-mákos clafoutis állagát úgy kell elképzelni, mint a sült pudingot, tehát nincs „tészta”, csak egy jó sűrű, de nem folyós, összeállt krém. Miután kihűlt, nagyon szépen lehet szeletelni és szállítani is, nem morzsálódik, nem maszatol.
Meggyes-mákos clafoutis – Hozzávalók:
100 g finomliszt
100 g darált mák
350 g magozott meggy
3 dl tej
125 g natúr joghurt
30 g olvasztott margarin
3 tojás
120 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
fahéj ízlés szerint (én kb fél teáskanállal tettem bele)
1 ek margarin a forma kikenéséhez
Meggyes-mákos clafoutis – Elkészítés:
Villával felverjük a tojásokat.
Hozzádolgozzuk a cukrokat, sót, tejet, joghurtot, margarint és fahéjat. Majd a mákot és lisztet is, kevergetve egynemű folyós masszát kell, hogy kapjunk.
Hozzákeverjük a lecsepegtetett meggyet is.
Kikenjük margarinnal a formát (nekem kb 25 cm átmérőjű, ennél lehet kisebb is, így nem lett túl magas).
Beleöntjük a tésztát.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Nézd meg a banános és az epres tejespite receptját is!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is, ne maradj le egy bejegyzésről, receptről sem! 🙂
Szüleim 40. házassági évfordulójára készült nagyon béna 40-es számmal.
Itt még közelebbről a béna 40-es 🙂
Pont jó lett a gyűrű 🙂
Forrás: Nosalty
1 thought on “Meggyes-mákos clafoutis (tejespite)”
You must be logged in to post a comment.
Nagyon finom volt, elfogyott a kispárna és a 2 gyűrű is! Köszönjük!