Ropogós sajtgolyó
Imádom a sajtot, minden formájában!
Természetesen a rántott sajtot is. Viszont még soha nem készítettem, féltem a vele járó macerától.
Ennél a sajtgolyónál macera nincs, 5 perc alatt összeállítható és néhány perc alatt megsüthető. Erősen kipróbálandó! 🙂
Sajtgolyó – Hozzávalók:
15 dkg sajt (trappista)
10 dkg liszt
2 tojás
olaj a sütéshez
Sajtgolyó – Elkészítés:
A sajtot lereszeljük.
Összekeverjük a liszttel és tojással.
Diónyi golyókat formázunk belőle.
Forró olajban – közben forgatva – 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
Lehet variálni is: füstölt sajttal, hagymával, zöldfűszerrel keverve…
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről! 🙂
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/ropogos-reszelt-sajtgolyok
2 thoughts on “Ropogós sajtgolyó”
You must be logged in to post a comment.
Az én sajtgolyóm,bár már többször közzétettem, de
nem túlságosan nagy sikerrel, a következő:
10 dkg reszelt sajt
1 evők.liszt
1 tojás sárgája
1 ” fehérje habként
Összekeverni, morzsába forgatni és sütni. Nagyon könnyű és finom egyedül, vagy bármihez feltétnek. Sajt duplázása esetén, minden adag „követi” mennyiségileg. Üdv.M.-né Évi
Jaj persze golyókat formázni belőlük, és egyszerre keveset sütni, mert nőni fognak. Legjobb olyan 2,5 cm nagyságúakat csinálni, az lesz olyan kis formás „falásnyi”. Évi