Juhtúrós-chilis-mákos falatkák

Chilis-juhtúrós-mákos falatkák

 

Nem is tudom, minek nevezzem, az eredeti receptben kekszként szerepelt, de ez nagyon puha, pogácsaszerű tésztájú, a tesztcsapat le is „pogácsázta”, bár ennek a tésztája pikk-pakk összegyúrható és már süthető is.

Ez volt első találkozásom a juhtúróval, azt hiszem, előtte még soha nem ettem. De jelentem, összebarátkoztunk! 🙂

És a túró a chilinek is barátja, bár az enyémben inkább csak utólag lehetett érezni enyhén a csípősséget, de aki bírja és szereti, ne sajnálja belőle 🙂

 

Hozzávalók – Juhtúrós-chilis-mákos falatkák:

20 dkg juhtúró

20 dkg vaj

20-25 dkg liszt

kb 5 dkg darálatlan mák (hát, az enyém meg volt darálva, így az ment bele)

chili

esetleg a tetejére szezámmag, lenmag

 

Elkészítés – Juhtúrós-chilis-mákos falatkák:

A juhtúrót, lisztet és vajat és sót gyúrjuk össze. Ezután mehet hozzá a mák.

Ha túl lágy lenne a tészta, 25 dkg lisztnél ne tegyünk bele többet, inkább kicsit rakjuk hűtőbe, így nyújthatóvá válik a tészta.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtuk, kiszaggatjuk vagy négyzetekre vágjuk.

Itt meg lehet kenni tojással a tetejét és megszórni magokkal.

180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük sütőpapíros tepsiben és 10-12 perc alatt kisütjük.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt! 🙂

 

Chilis-juhtúrós-mákos falatkák

 

Chilis-juhtúrós-mákos falatkák

 

 

 

 

Forrás: jokaja.hu