Juhtúrós-chilis-mákos falatkák
Nem is tudom, minek nevezzem, az eredeti receptben kekszként szerepelt, de ez nagyon puha, pogácsaszerű tésztájú, a tesztcsapat le is „pogácsázta”, bár ennek a tésztája pikk-pakk összegyúrható és már süthető is.
Ez volt első találkozásom a juhtúróval, azt hiszem, előtte még soha nem ettem. De jelentem, összebarátkoztunk! 🙂
És a túró a chilinek is barátja, bár az enyémben inkább csak utólag lehetett érezni enyhén a csípősséget, de aki bírja és szereti, ne sajnálja belőle 🙂
Hozzávalók – Juhtúrós-chilis-mákos falatkák:
20 dkg juhtúró
20 dkg vaj
20-25 dkg liszt
kb 5 dkg darálatlan mák (hát, az enyém meg volt darálva, így az ment bele)
só
chili
esetleg a tetejére szezámmag, lenmag
Elkészítés – Juhtúrós-chilis-mákos falatkák:
A juhtúrót, lisztet és vajat és sót gyúrjuk össze. Ezután mehet hozzá a mák.
Ha túl lágy lenne a tészta, 25 dkg lisztnél ne tegyünk bele többet, inkább kicsit rakjuk hűtőbe, így nyújthatóvá válik a tészta.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtuk, kiszaggatjuk vagy négyzetekre vágjuk.
Itt meg lehet kenni tojással a tetejét és megszórni magokkal.
180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük sütőpapíros tepsiben és 10-12 perc alatt kisütjük.
Konyhalál Facebook-oldal: itt! 🙂
Forrás: jokaja.hu