Rizslisztes „kenyérke”
Glutén-, laktóz-, cukor- és élesztőmentes.
Amikor elkezdtem ezt a tej-, búzaliszt- és cukormentes diétát, a legnagyobb problémát az okozta, hogy mit fogok enni reggelire. Az első hét puffasztott rizsszeletekkel telt, ami azért hosszú távon nem az igazi. Már nagyon ettem volna valami „rendes” kenyérféleséget. Így találtam rá erre a receptre. Rizslisztből készült muffinformában, szóval a formázással sem kell bajlódni, csak összekeverjük, beleöntjük, kisütjük és kész.
Azért nem ez lesz a kedvenc kenyerem, már alig várom, hogy visszatérjek a megszokottakhoz, de akkor, egy hét kenyérmegvonás után nagyon jól tudott esni 🙂
Hozzávalók:
2 tojás
1 bögre rizsliszt
1 bögre víz
0,5 tk só
1 tk citromlé
0,5 tk fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A hozzávalókat simára keverjük.
Kizsírozott/olajozott muffinformába töltjük.
200 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Én muffinkapszliban sütöttem, ami nem volt túl jó ötlet, másnapra már nagyon ragaszkodott a tészta a papírhoz.
Érdemes csak annyit készíteni, amennyit aznap megeszünk, nekem másnapra kissé megkeményedett.
Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂
You must be logged in to post a comment.