Barackos-mákos-hajdinás nassolnivaló
Ez egy semmi különös „recept”, de leírom, hátha valaki kedvet kap hozzá 🙂
A hajdina (és a mák is) gluténmentes, így a lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Jó kis nassolnivaló.
Aki először főz hajdinát, ne lepődjön meg, van egy bizonyos illata, engem termálvízre emlékeztet 🙂
Hozzávalók:
hajdina
barackkonzerv
darált mák
Elkészítés:
A hajdinát megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt pároljuk, amíg el nem fő a víz alóla. Addigra meg is puhul. Megvárjuk, míg kihűl.
A barackokat botmixerrel, turmixgéppel összeturmixoljuk.
Poharakba adagoljuk a hajdinát, rá a pépesített barackot, rá a darált mákot. Én nem tettem rá pluszban cukrot, a barackkonzerven úgyis van.
Konyhalál Facebook oldal itt található! 🙂
You must be logged in to post a comment.