Kandírozott sárgarépa

kandirozott sargarepa

 

Uhh … hát ez nagyon finom! 🙂 Én nem szeretem a sárgarépát, csak nyersen, de ez a kandírozott sárgarépa kifejezetten ízlik. Elég nehéz abbahagyni … 🙂

Csak hogy a répát be csak a szokásos formájában együk húsvétkor …

 

 

Kandírozott sárgarépa – Hozzávalók:

1 csésze cukor

2 csésze víz

2 ek méz

30 dkg sárgarépa

diónyi gyömbér (ezt én kihagytam)

 

Kandírozott sárgarépa – Elkészítés:

A répát feldaraboljuk gyufányi vastagságúra (ha srégen vágjuk, hosszabb szeleteket kapunk).

A cukrot a mézzel és a vízzel feltesszük főni, ha forrásban van, akkor beledobjuk a répát és addig főzzük, amíg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc), ezután leszűrjük és sütőpapíron hagyjuk száradni.

 

Lehet krémekbe, fagyiba keverni, gyümölcskenyérbe tenni …

 

 

Konyhalál Facebook-oldal itt 🙂

 

 

kandirozott sargarepa

 

kandirozott sargarepa

 

Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/koretek/3148-kandirozott-sargarepa-recept-.html