Kandírozott sárgarépa
Uhh … hát ez nagyon finom! 🙂 Én nem szeretem a sárgarépát, csak nyersen, de ez a kandírozott sárgarépa kifejezetten ízlik. Elég nehéz abbahagyni … 🙂
Csak hogy a répát be csak a szokásos formájában együk húsvétkor …
Kandírozott sárgarépa – Hozzávalók:
1 csésze cukor
2 csésze víz
2 ek méz
30 dkg sárgarépa
diónyi gyömbér (ezt én kihagytam)
Kandírozott sárgarépa – Elkészítés:
A répát feldaraboljuk gyufányi vastagságúra (ha srégen vágjuk, hosszabb szeleteket kapunk).
A cukrot a mézzel és a vízzel feltesszük főni, ha forrásban van, akkor beledobjuk a répát és addig főzzük, amíg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc), ezután leszűrjük és sütőpapíron hagyjuk száradni.
Lehet krémekbe, fagyiba keverni, gyümölcskenyérbe tenni …
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/koretek/3148-kandirozott-sargarepa-recept-.html