Mogyoróvaj házilag
Mogyoróvaj házilag – Hozzávalók:
Mogyoróvaj házilag – Elkészítés:
Nos, én – robotgép híján – botmixerrel és egy magasabb falú edénnyel próbálkoztam … öööö … ez nem a legjobb megoldás 🙂 Az indításnál kicsapott felül a mogyoró 😀 Aztán letakartam a tetejét. A botmixer elég nehezen birkózott meg a feladattal, lehetne folyósabb állagú is, de nekem a boltiban is a darabos jobban ízlik.
Ha nem csak úgy magában kanalaznád, íme egy mogyorós-mogyoróvajas keksz receptje.
Konyhalál Facebook-oldal: itt! 🙂
3 thoughts on “Mogyoróvaj házilag”
You must be logged in to post a comment.
Ujujujjjj! Nekem a házi mogyorókrémnél tönkre is ment a botmixerem… 🙂 azóta csak rásegítéssel működött szegényke. Azért örülök, hogy a tied kibírta. 😉 Ezt tényleg sós mogyiból csinálják? Még sose ettem mogyoróvajat. De pont tegnap vettem egy zacskó mogyit, lehet h. kis adagban kipróbálom… ha ízlik, vihetem a receptet hivatkozással? Nyilván nem most, max. pár hét/hónap múlva tenném ki… 😉
Az enyém is nagyon felmelegedett a végére, úgy csináltam, hogy kis ideig működtettem, hagytam pihenni, újra bekapcsoltam … De nyilván nem ez a legalkalmasabb eszköz erre a feladatra 🙂 És takard le a tetejét, mert aztán fél év múlva is mogyoródarabokat találsz mindenfelé 🙂 Most láttam, nagyon csini az új géped, remélem, nem nyírja ki a mogyoró! 🙂
Persze, vidd tovább, ha tetszik 🙂
Köszi! 😉 A botmixerrel pedig nem kockáztatok, van egy nagy aprítóm, meglátjuk az mit művel a mogyival… 🙂