Mogyoróvaj házilag

mogyorovaj hazilag
 
A mogyoróvaj is egy olyan dolog, amit jobb lett volna meg sem kóstolnom, mert így rá kellett jönnöm, hogy nagyon ízlik 🙂 Viszont baromi drága.
Úgyhogy nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy mogyoróvaj házilag is készíthető és nem kell hozzá semmi más, csak a sima zacskós sós földimogyoró és egy erős késes robotgép.
Egyébként egyik barátnőm kóstoltatta meg velem először  több, mint 10 éve, amikor is a Ha eljön Joe Black című film hatására vett egy üveggel. Emlékeztek arra a jelenetre?

Mogyoróvaj házilag – Hozzávalók:

sózott pörkölt földimogyoró

Mogyoróvaj házilag – Elkészítés:

Késes robotgéppel addig aprítjuk, ameddig szépen átalakul mogyoróvajjá.
Igen, ennyi 🙂

Nos, én – robotgép híján – botmixerrel és egy magasabb falú edénnyel próbálkoztam … öööö … ez nem a legjobb megoldás 🙂 Az indításnál kicsapott felül a mogyoró 😀 Aztán letakartam a tetejét. A botmixer elég nehezen birkózott meg a feladattal, lehetne folyósabb állagú is, de nekem a boltiban is a darabos jobban ízlik.

 

Ha nem csak úgy magában kanalaznád, íme egy mogyorós-mogyoróvajas keksz receptje.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt! 🙂

 

mogyorovaj hazilag3 thoughts on “Mogyoróvaj házilag”

  • Ujujujjjj! Nekem a házi mogyorókrémnél tönkre is ment a botmixerem… 🙂 azóta csak rásegítéssel működött szegényke. Azért örülök, hogy a tied kibírta. 😉 Ezt tényleg sós mogyiból csinálják? Még sose ettem mogyoróvajat. De pont tegnap vettem egy zacskó mogyit, lehet h. kis adagban kipróbálom… ha ízlik, vihetem a receptet hivatkozással? Nyilván nem most, max. pár hét/hónap múlva tenném ki… 😉

    • Az enyém is nagyon felmelegedett a végére, úgy csináltam, hogy kis ideig működtettem, hagytam pihenni, újra bekapcsoltam … De nyilván nem ez a legalkalmasabb eszköz erre a feladatra 🙂 És takard le a tetejét, mert aztán fél év múlva is mogyoródarabokat találsz mindenfelé 🙂 Most láttam, nagyon csini az új géped, remélem, nem nyírja ki a mogyoró! 🙂
      Persze, vidd tovább, ha tetszik 🙂