Kekszes-almás süti sütés nélkül
Újra és újra bebizonyosodik, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak! Ehhez a kekszes almás sütihez szinte minden háztartásban akad állandóan hozzávaló, semmi „cifraság”, sütés nélkül megvan, 20 perc alatt kész az egész! A szépséghibája, hogy utána pár óráig békén kell hagyni (legjobb egy fél napig). Aztán persze rekordsebességgel elillan …
Kekszes-almás süti – Hozzávalók:
kb 1 kg alma
8 dl víz
20 dkg cukor
3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
citromlé
fahéj
50 dkg négyzet alakú háztartási keksz
tortabevonó vagy étcsoki
Kekszes-almás süti – Elkészítés:
Az almát lereszeljük és 5 dl vízben a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport elkeverjük 3 dl vízzel és az almához adva kb. 2 percig főzzük.
Egy tepsiben kirakjuk egymás mellé a kekszeket, erre öntjük az almát, majd a tetejére is kekszet teszünk.
A tetejére gőz felett felolvasztott tortabevonót/csokit öntünk.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Konyhalál Facebook-oldalhoz kattints ide!