Magos pogácsa

 magos pogi5

 

Ugye milyen szuper feliratom van? Mézeskalácsból! Sőt, van még másból is, de ezt egyelőre nem leplezem le, tesómtól, Gabitól kaptam karácsonyra 🙂 A magos pogácsa pedig szilveszterre készült, akkor valahogy jobban csúszik a sós, mint az édes

 

Hozzávalók – Magos pogácsa:

150 g natúr joghurt

125 g bryndza/túró

100 ml tejszín

1 tojás

1 cs szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss

320-350 g liszt

4 ek (tökmag)olaj

2 csapott tk só

100 g tökmag

1 csapott ek cukor

 

Elkészítés – Magos pogácsa:

A joghurtot felmelegítjük egy csapott evőkanál cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tökmagot majd csak a végén) és alaposan összedolgozzuk.

Kb. 5 órán keresztül hagyjuk kelni.

Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Lekenjük a tetejüket felvert tojással vagy megszórjuk reszelt sajttal.

Sütőpapíros tepsiben hideg sütőbe rakjuk és 190 °C-on (légkeveréses sütőben 170 °C-on) megsütjük. Nálam kb. 20 perc alatt sült aranybarnára.

 

Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂

 

magos pogi4

magos pogi3

 

magos pogi2

magos pogi1

 

Forrás: Pákosztos