Magos pogácsa
Ugye milyen szuper feliratom van? Mézeskalácsból! Sőt, van még másból is, de ezt egyelőre nem leplezem le, tesómtól, Gabitól kaptam karácsonyra 🙂 A magos pogácsa pedig szilveszterre készült, akkor valahogy jobban csúszik a sós, mint az édes.
Hozzávalók – Magos pogácsa:
150 g natúr joghurt
125 g bryndza/túró
100 ml tejszín
1 tojás
1 cs szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
320-350 g liszt
4 ek (tökmag)olaj
2 csapott tk só
100 g tökmag
1 csapott ek cukor
Elkészítés – Magos pogácsa:
A joghurtot felmelegítjük egy csapott evőkanál cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tökmagot majd csak a végén) és alaposan összedolgozzuk.
Kb. 5 órán keresztül hagyjuk kelni.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Lekenjük a tetejüket felvert tojással vagy megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőpapíros tepsiben hideg sütőbe rakjuk és 190 °C-on (légkeveréses sütőben 170 °C-on) megsütjük. Nálam kb. 20 perc alatt sült aranybarnára.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
Forrás: Pákosztos
You must be logged in to post a comment.