Sajtos kocka – a tuti vendégváró rágcsa
Lehet, hogy ez ilyen gasztroblogger-betegség, de az is lehet, hogy csak simán az enyém 🙂 hogy hiába találom meg valamiből a „legjobbat”, a „tökéleteset”, azt már nem szívesen készítem el újra, mert a blogra valami új kell! Mégsem állhat abból a blog, hogy minden héten sütök egy lehetetlen pitét. Bár poénból lehet, hogy működne ez is, a „rajongók” izgatottan várnák hetente, hogy most vajon odasült-e az alja vagy mekkora lett a rétegek vastagsága … Sőt, anyu nyáron olyan sűrűn sütötte, lehet, hogy össze is jött volna egy blognyi anyag 😀
Sós sütikből eleve kevesebb a lehetőség, pl. a sajtos-magos süti és az egyszerű sajtos pogácsa mint a legjobbak egyikei már többször „el lettek lőve”, tehát továbbra is rajta vagyok az újfajta sósságok kipróbálásán.
Ez a recept Iza barátnőmtől származik, szilveszterkor nagy erőkkel pusztítottam és rögtön meg is szereztem a leírását.
És mivel ez ennyire jó partyfalatka, ezt vinném Juci 1. blogszülinapi virtuális zsúrjára, ahol megkóstolnánk egymás finomságait és Juci szerint csöröghetnénk is egyet 🙂 Ha már „csörgés”, akkor én így … 🙂
Hozzávalók – Sajtos kocka:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 kávéskanál só
1 kis pohár (kb 1,5 dl) tejföl
1 tojás
1 ek pirospaprika
ízlés szerint chili, bors esetleg fokhagyma
20-25 dkg trappista/füstölt trappista/cheddar
Elkészítés – Sajtos kocka:
A lisztet összemorzsoljuk a hideg, kockákra vágott margarinnal.
Összegyúrjuk a tojás sárgájával, a tejföllel és a fűszerekkel.
Folpackba csomagoljuk (letakarjuk) és egy fél napig a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk 3-4 mm-esre, megkenjünk a tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Tenyérrel kicsit meg lehet lapogatni, hogy jobban megtapadjon rajta a sajt.
Derelyevágóval vagy késsel négyzetekre vágjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Konyhalál Facebook-oldalhoz ide kattints! 🙂
You must be logged in to post a comment.