Sajtos-magos süti

Sajtos magos suti
Az egyik legfinomabb sós-sajtos süti! Ebből egy jó nagy adag sajtos-magos süti lesz, de nem érdemes kevesebbel kezdeni, mert gyorsan elfogy, ezt megelőzendő pedig le is lehet fagyasztani a tésztát nyersen és készen, megsütve is. A különböző magokkal ne spóroljatok! 🙂 

Sajtos-magos süti – Hozzávalók: 

40 dkg reszelt sajt
45 dkg vaj
66 dkg liszt
1 nagy doboz tejföl (325 g)
1 tojás
szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag
fokhagymás só

Sajtos-magos süti – Elkészítés:

A tojás kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat (a sajtból kb 7 dkg-ot hagyjuk ki a tetejére). 
1 órát pihentetjük hideg helyen.
Kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagra, csíkokra vágjuk, tojással megkenjük, megszórjuk magokkal és reszelt sajttal (a tésztájába is kerül reszelt sajt és magok is!).
200 °C-on 15-20 perc alatt kisütjük.
Ebből a mennyiségből kb 3 gáztepsivel lesz lesz. 
Egyéb édességet és sósságot a Facebook-oldalamon is találsz! 🙂

Sajtos magos suti
Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=14785