Sajtos-magos süti
Az egyik legfinomabb sós-sajtos süti! Ebből egy jó nagy adag sajtos-magos süti lesz, de nem érdemes kevesebbel kezdeni, mert gyorsan elfogy, ezt megelőzendő pedig le is lehet fagyasztani a tésztát nyersen és készen, megsütve is. A különböző magokkal ne spóroljatok! 🙂
Sajtos-magos süti – Hozzávalók:
40 dkg reszelt sajt
45 dkg vaj
66 dkg liszt
1 nagy doboz tejföl (325 g)
1 tojás
szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag
fokhagymás só
Sajtos-magos süti – Elkészítés:
A tojás kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat (a sajtból kb 7 dkg-ot hagyjuk ki a tetejére).
1 órát pihentetjük hideg helyen.
Kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagra, csíkokra vágjuk, tojással megkenjük, megszórjuk magokkal és reszelt sajttal (a tésztájába is kerül reszelt sajt és magok is!).
200 °C-on 15-20 perc alatt kisütjük.
Ebből a mennyiségből kb 3 gáztepsivel lesz lesz.
Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=14785
You must be logged in to post a comment.