Habcsók
Judit játékot hirdetett a blogján, egyik receptjét kellett kiválasztani és elkészíteni. Végignézegettem a gyönyörű fotókkal ellátott bejegyzéseit, végül a habcsókra esett a választásom. Úgyis aktuális lassan, 4 hét és itt a karácsony.
Habcsók – Hozzávalók:
2 tojásfehérje
a tojásfehérje súlyának kétszerese mennyiségű porcukor
1 tk étkezési keményítő
Habcsók – Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és habverővel addig verjük, amíg kemény hab nem képződik. Annyira keménynek kell lennie, hogy ha a habverővel egy árkot húzunk benne, annak fél perc múlva is ugyanúgy kell állnia.
Csillagcsöves zsákba töltjük és sütőpapíros tepsire nyomunk kis habcsókokat vagy karikákat.
A tetejüket megszórhatjuk színes szórócukorral.
80 °C-os sütőben 2-3 órán át szárítjuk őket (a kisebbeknek elég 2 óra).
Kókuszos habcsók receptje itt 🙂
Nézz be a Konyhalál Facebook-oldalra is! 🙂
5 thoughts on “Habcsók”
You must be logged in to post a comment.
Igazi szivárvány színben pompáznak ezek a csókocskák – hogy feltudják dobni a cukorkák ezt a végtelenül egyszerű édességet.
Örülök, hogy játszol velem 🙂
Judit, köszönöm szépen, öröm volt nézelődni Nálad! 🙂
Van lefagyasztva tojásfehérjém az is jó hozzá? Kb mennyi a cukor?
Igen, a fagyasztott tojás felengedés után ugyanúgy használható.
Kb 3,5 dkg egy átlagos tojásfehérje, tehát két tojás esetén kb 14 dkg cukor kell hozzá.
köszönöm 🙂