Habcsók

habcsok

 

 

Judit játékot hirdetett a blogján, egyik receptjét kellett kiválasztani és elkészíteni. Végignézegettem a gyönyörű fotókkal ellátott bejegyzéseit, végül a habcsókra esett a választásom. Úgyis aktuális lassan, 4 hét és itt a karácsony.

 

Habcsók – Hozzávalók:

2 tojásfehérje

a tojásfehérje súlyának kétszerese mennyiségű porcukor

1 tk étkezési keményítő

 

Habcsók – Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük és habverővel addig verjük, amíg kemény hab nem képződik. Annyira keménynek kell lennie, hogy ha a habverővel egy árkot húzunk benne, annak fél perc múlva is ugyanúgy kell állnia.

Csillagcsöves zsákba töltjük és sütőpapíros tepsire nyomunk kis habcsókokat vagy karikákat.

A tetejüket megszórhatjuk színes szórócukorral.

80 °C-os sütőben 2-3 órán át szárítjuk őket (a kisebbeknek elég 2 óra).

 

Kókuszos habcsók receptje itt 🙂

 

Nézz be a Konyhalál Facebook-oldalra is! 🙂

 

 

habcsok

 

habcsok

 

habcsok



5 thoughts on “Habcsók”