(Félig) gasztroajándék – földimogyoró-mikulás és társai karácsonyfadísz
A blogom korábbi helyén nagyon sokáig ez a bejegyzés volt az olvasók első számú kedvence (fej-fej mellett versenyeztek a lehetetlen pitével). Ez egyrészről szégyen, mert ez mégiscsak egy gasztroblog vagy mi :), milyen már, hogy nem egy sütemény/ehető dolog van az első helyen, másrészről meg siker, hogy ezek szerint nagyon sok helyről idetaláltak az érdeklődők.
Most újra aktuális, ha mindenki kipucolta a csizmáját és persze jó volt egész évben, akkor akár ilyen mogyoróból készült mikulásokkal is várhatja az igazit (már az igazi Mikulást :)).
Lehet belőlük ajándékkísérő vagy karácsonyfadísz is.
Hozzávalók:
földimogyoró
filctoll
vatta
drót
szalag, fonal
Elkészítés:
A mogyoró felső részét egy vastagabb dróttal óvatosan keresztben át lehet fúrni (a mogyoró vékonyabb részeinél enyhe nyomással), egy vékonyabbat pedig átdugunk rajta, visszahajtjuk és abba tesszük a cérnát.
Arcot rajzolunk, megfestjük a ruháját, felragasztjuk a szakállt, bajuszt és az egyéb „ruhadarabokat”.
Konyhalál Facebook oldal: itt! 🙂
1 thought on “(Félig) gasztroajándék – földimogyoró-mikulás és társai karácsonyfadísz”
You must be logged in to post a comment.
Ez nagyon jópofa!