(Félig) gasztroajándék – földimogyoró-mikulás és társai karácsonyfadísz

mogyi miki2

A blogom korábbi helyén nagyon sokáig ez a bejegyzés volt az olvasók első számú kedvence (fej-fej mellett versenyeztek a lehetetlen pitével). Ez egyrészről szégyen, mert ez mégiscsak egy gasztroblog vagy mi :), milyen már, hogy nem egy sütemény/ehető dolog van az első helyen, másrészről meg siker, hogy ezek szerint nagyon sok helyről idetaláltak az érdeklődők.

Most újra aktuális, ha mindenki kipucolta a csizmáját és persze jó volt egész évben, akkor akár ilyen mogyoróból készült mikulásokkal is várhatja az igazit (már az igazi Mikulást :)).

Lehet belőlük ajándékkísérő vagy karácsonyfadísz is. 

 

Hozzávalók:

földimogyoró

filctoll

vatta

drót

szalag, fonal

 

Elkészítés:
A mogyoró felső részét egy vastagabb dróttal óvatosan keresztben át lehet fúrni (a mogyoró vékonyabb részeinél enyhe nyomással), egy vékonyabbat pedig átdugunk rajta, visszahajtjuk és abba tesszük a cérnát.
Arcot rajzolunk, megfestjük a ruháját, felragasztjuk a szakállt, bajuszt és az egyéb „ruhadarabokat”.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt! 🙂

 

Mikulás
mogyi miki3
Mikulás barátnője 🙂
mogyi miki4
… és a gyerekük 🙂
mogyi miki5
ő meg egy fázós hóember 🙂
mogyi miki6
mogyi miki7


1 thought on “(Félig) gasztroajándék – földimogyoró-mikulás és társai karácsonyfadísz”