Zserbógolyó és banános-szőlős-zabpelyhes bonbon

 

bonbon1

 

Nóri barátnőmmel ismét a tettek mezejére léptünk, már ami a bonbongyártással való próbálkozásainkat illeti és az első alkalom után nem adtuk fel, jöhetett a második etap!

Most a zserbós változat lett kiszemelve, a banános-zabpelyhes, középen egy-egy szőlőszemmel az alapanyagok felmérése utáni gyors kitaláció.

 

A zserbógolyóval ezennel be is nevezek a Szofika által kiírt SAD! 19. fordulójára, melynek témája Dió vs. mák. Nálam ezúttal a dió nyert, de még az is lehet, hogy a mák idővel egyenlíteni fog … 🙂

 

 

Zserbógolyó

hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack/esetünkben mazsola

15 dkg darált dió

2 ek narancslikőr/narancslé

1 ek víz

2 ek porcukor

1 ek baracklekvár

+ a bevonáshoz: étcsoki

+ ha esetleg nem lenne kellően gyúrható a végeredmény, akkor darált keksszel lehet segíteni rajta

 

Banános-zabpelyhes szőlőszemekkel

hozzávalók:

1 banán

kb 10 dkg zabpehely ledarálva

1-2 ek rum

kis narancslé

+ a bevonáshoz: étcsoki

+ ha esetleg nem lenne kellően gyúrható a végeredmény, akkor darált keksszel lehet segíteni rajta

 

Elkészítés:

Mindkét esetben a hozzávalókat kis gombócokká gyúrjuk. A zabpelyhes esetében kilapítjuk és beburkoljuk vele a szőlőszemeket.

A csokit felolvasztjuk, temperáljuk, a gombócokat két villa segítségével belemártjuk, sütőpapíros tepsire vagy rácsra szedjük és hüvös helyen hagyjuk megdermedni.

 

“hogy is volt a recept?”

20131013 157

a mazsolát beáztatjuk a narancslébe, a diót elkeverjük a lekvárral

20131013 159

20131013 160

“ne sajnáld belőle a rumot!”

20131013 163

mehet bele a villával összetört banán

20131013 164

“mondtam, hogy ne sajnáld a rumot!” 🙂

20131013 165

szemezgetés

20131013 171

hopp, itt valaki el akart bújni …

20131013 168

olvad a csoki

20131013 173

félkész állapotban

20131013 174

csillog a csoki

20131013 180

20131013 193

20131013 196

bonbon2

bonbon3

bonbon4

bonbon5

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/zserbogolyo.recept



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük