Zserbógolyó és banános-szőlős-zabpelyhes bonbon
Nóri barátnőmmel ismét a tettek mezejére léptünk, már ami a bonbongyártással való próbálkozásainkat illeti és az első alkalom után nem adtuk fel, jöhetett a második etap!
Most a zserbós változat lett kiszemelve, a banános-zabpelyhes, középen egy-egy szőlőszemmel az alapanyagok felmérése utáni gyors kitaláció.
A zserbógolyóval ezennel be is nevezek a Szofika által kiírt SAD! 19. fordulójára, melynek témája Dió vs. mák. Nálam ezúttal a dió nyert, de még az is lehet, hogy a mák idővel egyenlíteni fog … 🙂
Zserbógolyó
hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack/esetünkben mazsola
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr/narancslé
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek baracklekvár
+ a bevonáshoz: étcsoki
+ ha esetleg nem lenne kellően gyúrható a végeredmény, akkor darált keksszel lehet segíteni rajta
Banános-zabpelyhes szőlőszemekkel
hozzávalók:
1 banán
kb 10 dkg zabpehely ledarálva
1-2 ek rum
kis narancslé
+ a bevonáshoz: étcsoki
+ ha esetleg nem lenne kellően gyúrható a végeredmény, akkor darált keksszel lehet segíteni rajta
Elkészítés:
Mindkét esetben a hozzávalókat kis gombócokká gyúrjuk. A zabpelyhes esetében kilapítjuk és beburkoljuk vele a szőlőszemeket.
A csokit felolvasztjuk, temperáljuk, a gombócokat két villa segítségével belemártjuk, sütőpapíros tepsire vagy rácsra szedjük és hüvös helyen hagyjuk megdermedni.
„hogy is volt a recept?”
a mazsolát beáztatjuk a narancslébe, a diót elkeverjük a lekvárral
„ne sajnáld belőle a rumot!”
mehet bele a villával összetört banán
„mondtam, hogy ne sajnáld a rumot!” 🙂
szemezgetés
hopp, itt valaki el akart bújni …
olvad a csoki
félkész állapotban
csillog a csoki
Forrás: http://www.mindmegette.hu/zserbogolyo.recept
You must be logged in to post a comment.