Kakaós és zserbós linzertekercs

linzertekercs

 

Én sem maradhattam ki a blogokon végigsöprő linzertekecs-lázból 🙂

A kakaós a blogolóknál egyértelműen mindenki kedvence volt, Gabriellánál találtam zserbósat is, ehhez épp volt otthon minden, úgyhogy ez lett a párja a kakaósnak. Hát, nálam is a kakaós lett a befutó, de a zserbós is szorosan ott liheg mögötte 🙂

 

Linzertekercs – Hozzávalók (2 rúdhoz):

tésztához:

40 dkg rétesliszt

25 dkg vaj vagy margarin

2 dl tejföl

1 csipet só

kakaós töltelékhez:

1 ek olasztott vaj

4 ek cukor

1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

zserbós töltelékhez:

4 ek sárgabaracklekvár

10 dkg darált dió

5 dkg cukor

1 kisebb citrom reszelt héja

 

Linzertekecs – Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, cukrot és citromhéjat.

Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).

190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!

Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

linzertekercs