Kakaós és zserbós linzertekercs
Én sem maradhattam ki a blogokon végigsöprő linzertekecs-lázból 🙂
A kakaós a blogolóknál egyértelműen mindenki kedvence volt, Gabriellánál találtam zserbósat is, ehhez épp volt otthon minden, úgyhogy ez lett a párja a kakaósnak. Hát, nálam is a kakaós lett a befutó, de a zserbós is szorosan ott liheg mögötte 🙂
Linzertekercs – Hozzávalók (2 rúdhoz):
tésztához:
40 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejföl
1 csipet só
kakaós töltelékhez:
1 ek olasztott vaj
4 ek cukor
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
zserbós töltelékhez:
4 ek sárgabaracklekvár
10 dkg darált dió
5 dkg cukor
1 kisebb citrom reszelt héja
Linzertekecs – Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a tejföllel és a sóval összedolgozzuk egy cipóba. Két részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Az egyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd egyenletesen megszórjuk cukorral és kakaóval. A másikat megkenjük baracklekvárral, erre szórjuk a diót, cukrot és citromhéjat.
Szorosan feltekerjük a tésztákat és sütőpapíros tepsibe rakjuk (egy tepsibe a kettőt).
190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőnél 170 °C) 20-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad megvárni, hogy megbarnuljon a teteje, fehér marad a tészta akkor is, amikor már megsült!
Kis szikkadás után nagyon szépen szeletelhető, omlós lesz a tészta.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.