Hideg kiwileves

kiwileves

 

Kiwileves? Hávát avaz biviztovos fivinovom levehevet! Válaszolta anyukám, mikor írtam neki, hogy mit főztem. És tévényleveg fivinovom! 🙂

A kiwiben kiemelkedő mennyiség van A, C és K vitaminból. A C vitamin lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizzük egészségünket, gyulladásos betegségek esetén nagyon hatékony. A K vitamin a vér alvadékonyságát biztosítja, segíti a vesék munkáját, erősíti a csontokat. Napi két kiwi elfogyasztásával elegendő A és C vitaminhoz jut szervezetünk.

És végre megtörtént a kiwimadár találkozása is a kiwigyümölccsel 🙂

kiwimadar

Gyorsan körülnéztem a neten kiwileves ügyben, de csak krémleveseket találtam, én pedig jobban szeretem a kevésbé sűrű leveseket, amikben látszik, egyben van a gyümölcs is. 

 

Kiwieves – Hozzávalók:

80 dkg kiwi (egy részét lehet almával is helyettesíteni)

3-4 ek cukor

1 ek vaníliás pudingpor

fahéj, szegfűszeg 

citromlével lehet savanyítani, ha szükséges

 

Kiwileves – Elkészítés:

A kiwit meghámozzuk és felszeleteljük.

1 liter vízben feltesszük főzni kis fahéjjal és szegfűszeggel.

Forraljuk kb 10 percig, amíg a gyümölcs megpuhul.

A levesből kiveszünk pár kanál forró lét, abban elkeverjük a pudingport, majd tovább hígítjuk a levessel, végül visszaöntjük és jól elkeverve néhány percig főzzük. Aki sűrűbbre szeretné, a pudingot keverje el tejben, joghurtban vagy tejszínben, de minden esetben célszerű a forró levessel hígítani, mielőtt összeöntjük, így nem lesz csomós.

A nem találjuk eléggé savanykásnak, citromlével öntözzük meg.

Kihűtve fogyasztjuk.

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

 

kiwileves

kiwileves

kiwileves

kiwileves

 

 



1 thought on “Hideg kiwileves”