Hideg kiwileves
Kiwileves? Hávát avaz biviztovos fivinovom levehevet! Válaszolta anyukám, mikor írtam neki, hogy mit főztem. És tévényleveg fivinovom! 🙂
A kiwiben kiemelkedő mennyiség van A, C és K vitaminból. A C vitamin lehetővé teszi, hogy az egész testre kiterjedően megőrizzük egészségünket, gyulladásos betegségek esetén nagyon hatékony. A K vitamin a vér alvadékonyságát biztosítja, segíti a vesék munkáját, erősíti a csontokat. Napi két kiwi elfogyasztásával elegendő A és C vitaminhoz jut szervezetünk.
És végre megtörtént a kiwimadár találkozása is a kiwigyümölccsel 🙂
Gyorsan körülnéztem a neten kiwileves ügyben, de csak krémleveseket találtam, én pedig jobban szeretem a kevésbé sűrű leveseket, amikben látszik, egyben van a gyümölcs is.
Kiwieves – Hozzávalók:
80 dkg kiwi (egy részét lehet almával is helyettesíteni)
3-4 ek cukor
1 ek vaníliás pudingpor
fahéj, szegfűszeg
citromlével lehet savanyítani, ha szükséges
Kiwileves – Elkészítés:
A kiwit meghámozzuk és felszeleteljük.
1 liter vízben feltesszük főzni kis fahéjjal és szegfűszeggel.
Forraljuk kb 10 percig, amíg a gyümölcs megpuhul.
A levesből kiveszünk pár kanál forró lét, abban elkeverjük a pudingport, majd tovább hígítjuk a levessel, végül visszaöntjük és jól elkeverve néhány percig főzzük. Aki sűrűbbre szeretné, a pudingot keverje el tejben, joghurtban vagy tejszínben, de minden esetben célszerű a forró levessel hígítani, mielőtt összeöntjük, így nem lesz csomós.
A nem találjuk eléggé savanykásnak, citromlével öntözzük meg.
Kihűtve fogyasztjuk.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
1 thought on “Hideg kiwileves”
You must be logged in to post a comment.
Ivigeven, szeverevetjüvük!
Jovól névéz KIWI!