Gesztenyés-meggyes muffin
Hozzávalók – Gesztenyés-meggyes muffin:
20 dkg liszt
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg cukor
fél cs sütőpor
1 tojás
5 dkg olvasztott margarin
1,5 dl tej
egy jó marék meggy
Elkészítés – Gesztenyés-meggyes muffin:
A tojás a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejet és a felolvasztott margarint.
Ehhez jön a sütőporral elkevert liszt, ezután belereszeljük a félig kiolvasztott gesztenyepürét.
Nekem a meggy is fagyasztott volt, félig kiengedett állapotban mindegyiket 4-5 darabba vágtam és hozzákevertem a masszához.
Muffinkapszlikba tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 30 perc).
A tészta nehezebb a gesztenyétől és a meggytől, kicsit odaragad a muffinpapírokhoz.
Forrás: Mindmegette
You must be logged in to post a comment.