Plum-banana curd – szilva-banán krém

Kísérletet teszek a fagyasztó kiürítésére, úgy, hogy addig nem veszek bele semmit, amíg ki nem fogy minden (ez nem szokott sikerülni), így „lett” egy adag felhasználandó szilvám. Mivel a lemon curd és az orange curd annyira bejött, gondoltam, hogy ez sem lesz rossz … és tényleg 🙂
Eredetileg csak szilvából készül, de nekem kicsit kevesebb volt belőle, így egy fél banán is került bele. Ez átvette az ízek felett az „irányítást”, jó kis banános illatú-ízű krém lett, de természetesen ki lehet hagyni és csak szilvából készíteni.

Hozzávalók:
400 g szilva (vagy egy része banán)
125 g cukor (én kb 8-10 dkg-ot tettem bele)
125 g vaj
2 egész tojás
1 tojássárgája
citromlé ízlés szerint

Elkészítés:
A fagyasztott szilvát kiolvasztjuk és meghámozzuk. Ez nagyon egyszerűen megvan, kés sem kell hozzá, csak az ujjainkkal alányúlva lejön rögtön a héja egy darabban.

a szilva húsa és a héja immár külön életet élve

A cukorral feltesszük főzni a szilvát (és a banánt). Ha megpuhult (kb 10 perc), botmixerrel összeturmixoljuk.

Belekeverjük a vajat és hűlni hagyjuk.
A tojásokat alaposan összekeverve hozzáadjuk a szilvához és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a krém.
A végén még adtam hozzá citromlevet, mert túl édesnek találtam.
Lehűtve fogyasztjuk.

Forrás: http://www.thompson-morgan.com/plum-curd-recipe



5 thoughts on “Plum-banana curd – szilva-banán krém”