Gesztenyés-mascarponés sütemény
Ez a kókuszos-mascarponés sütemény „mellékterméke”, majdnem ugyanaz, más ízesítéssel.
Hozzávalók – Gesztenyés-mascarponés sütemény:
tésztához:
20 dkg keksz (nálam Zabfalatok és kókuszos Győri keverve)
8 dkg vaj
krémhez:
1 kis poharas joghurt
25 dkg mascarpone
4-5 ek gríz
5 dkg cukor
25 dkg gesztenyepüré
vaníliáscukor
1 csipet só
Elkészítés – Gesztenyés-mascarponés sütemény:
A kekszet összetöröm, elkeverem a vajjal, majd egy tortaforma aljába nyomkodom.
A krémhez lassan összefőzöm a hozzávalókat, a gríz el fogja kezdeni besűríteni a krémet, ezután még kicsit főzzük, de nem kell túl sűrűre, mert ha lehűl, keményedik még a krém. A végén hozzákeverem a gesztenyepürét. A kekszes alapra simítjuk és megszórjuk tortadarával.
Pár órára a hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
3 thoughts on “Gesztenyés-mascarponés sütemény”
You must be logged in to post a comment.
T. Konyhalál! Köszönöm a meggyes egynsúly tészta receptet! Isteni lett!
Békés boldog ünnepeket kivánok az egész családodnak!
tisztelettel: Aranka
egy a sok hölgy közül aki állandó oldalad figyelő, és sütidet sütő hölgy.
Kedves Aranka!
Nagyon örülök, hogy Neked is bevált ez az egyszerű sütemény! 🙂
Nagyon boldog ünnepeket kívánok én is és további jó sütögetést! 🙂
Köszi szépen!Aranka