Gesztenyés-mascarponés sütemény

 

Ez a kókuszos-mascarponés sütemény „mellékterméke”, majdnem ugyanaz, más ízesítéssel.

Hozzávalók – Gesztenyés-mascarponés sütemény:

tésztához:
20 dkg keksz (nálam Zabfalatok és kókuszos Győri keverve)
8 dkg vaj
krémhez:
1 kis poharas joghurt
25 dkg mascarpone
4-5 ek gríz
5 dkg cukor
25 dkg gesztenyepüré
vaníliáscukor
1 csipet só

Elkészítés – Gesztenyés-mascarponés sütemény:

A kekszet összetöröm, elkeverem a vajjal, majd egy tortaforma aljába nyomkodom.
A krémhez lassan összefőzöm a hozzávalókat, a gríz el fogja kezdeni besűríteni a krémet, ezután még kicsit főzzük, de nem kell túl sűrűre, mert ha lehűl, keményedik még a krém. A végén hozzákeverem a gesztenyepürét. A kekszes alapra simítjuk és megszórjuk tortadarával.
Pár órára a hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

 



3 thoughts on “Gesztenyés-mascarponés sütemény”