Sajtos-túrós zabtallér

Nem pogácsa, nem keksz, hanem puha sajtos-túrós zabtallér. Nem kell keleszteni, gyúrni, szaggatni, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul még viszonylagosan diétabarátabb is. Medvehagyma-szezonban mehetnek ebbe is a zöld levelek, de azt kihagyva sem lesz rossz íze!

 

Hozzávalók – Sajtos-túrós zabtallér

25 dkg rögös túró

15+5 dkg reszelt sajt (pl. trappista)

2 tojás

3 evőkanál zabpehely

3 evőkanál zabpehelyliszt

bors

medvehagyma ízlés szerint (8-10 levél)

 

Elkészítés – Sajtos-túrós zabtallér

A túrót villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a zabpelyhet, a zablisztet, sajtot, és a tojásokat.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott medvehagymával és villával elkeverjük. (Ha nagyon ragacsosnak érzed, adj még hozzá kevés zablisztet.) A masszát legalább fél órára a hűtőbe rakjuk.

Diónyi gombócokat formázunk a masszából és sütőpapíros tepsire helyezzük, majd enyhén kilapítjuk az ujjunkkal, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.

180 °C-ra előmelegített sütőben 15- 20 perc alatt készre sütjük.

 

Ennyi nem elég? Ide kattintva rengeteg sós-sajtos sütemény receptet találsz!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!