Sajtos-túrós zabtallér
Nem pogácsa, nem keksz, hanem puha sajtos-túrós zabtallér. Nem kell keleszteni, gyúrni, szaggatni, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul még viszonylagosan diétabarátabb is. Medvehagyma-szezonban mehetnek ebbe is a zöld levelek, de azt kihagyva sem lesz rossz íze!
Hozzávalók – Sajtos-túrós zabtallér
25 dkg rögös túró
15+5 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
só
bors
medvehagyma ízlés szerint (8-10 levél)
Elkészítés – Sajtos-túrós zabtallér
A túrót villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a zabpelyhet, a zablisztet, sajtot, és a tojásokat.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott medvehagymával és villával elkeverjük. (Ha nagyon ragacsosnak érzed, adj még hozzá kevés zablisztet.) A masszát legalább fél órára a hűtőbe rakjuk.
Diónyi gombócokat formázunk a masszából és sütőpapíros tepsire helyezzük, majd enyhén kilapítjuk az ujjunkkal, tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
180 °C-ra előmelegített sütőben 15- 20 perc alatt készre sütjük.
Ennyi nem elég? Ide kattintva rengeteg sós-sajtos sütemény receptet találsz!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.