Tavasz egy falatban: epres-túrós piskótatekercs, amit imádni fog a család
Ha valami igazán könnyed, tavaszi desszertre vágysz, ne is keresgélj tovább! Ez az epres-túrós piskótatekercs minden falatjában ott rejti a friss eper zamatos édességét és a lágy túrókrém krémességét, mindezt egy légiesen puha piskótába csomagolva. Ráadásul nemcsak finom, hanem mutatós is – vendégvárónak, vasárnapi ebéd utánra vagy csak egy kis kényeztetésre is tökéletes választás. Egyszerű alapanyagok, könnyen követhető lépések, és máris kész a szezon egyik legfinomabb sütije!
Hozzávalók – epres-túrós piskótatekercs
Ceres Félkész piskótatekercs
A töltelékhez:
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 ek porcukor
1 citrom héja és leve
kb 15 dkg eper
Elkészítés – epres-túrós piskótatekercs
A töltelékhez összekeverjük a túrót, tejfölt, cukrot és a citrom levét és lereszelt héját. A végén hozzákeverjük a kis kockákra vágott epret.
A piskótát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a túrós krémmel.
A piskótát feltekerjük, pár órára hűtőbe tesszük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: az eper helyett más szezonális gyümölcsök (málna, ribizli, áfonya, szeder, barack) is használhatók, így egész évben pillanatok alatt lehet a piskótatekercsből gyümölcsös-túrós desszertet készíteni.
A cikket a Ceres ZRt., a Félkész piskótatekercs gyártója támogatta.
Ha tetszett a cikk, kövesd a Konyhalál Facebook-oldalát is, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.