Tavasz egy falatban: epres-túrós piskótatekercs, amit imádni fog a család

 

Ha valami igazán könnyed, tavaszi desszertre vágysz, ne is keresgélj tovább! Ez az epres-túrós piskótatekercs minden falatjában ott rejti a friss eper zamatos édességét és a lágy túrókrém krémességét, mindezt egy légiesen puha piskótába csomagolva. Ráadásul nemcsak finom, hanem mutatós is – vendégvárónak, vasárnapi ebéd utánra vagy csak egy kis kényeztetésre is tökéletes választás. Egyszerű alapanyagok, könnyen követhető lépések, és máris kész a szezon egyik legfinomabb sütije!

 

Hozzávalók – epres-túrós piskótatekercs

Ceres Félkész piskótatekercs

A töltelékhez:

25 dkg túró

2 ek tejföl

1 ek porcukor

1 citrom héja és leve

kb 15 dkg eper

 

Elkészítés – epres-túrós piskótatekercs

A töltelékhez összekeverjük a túrót, tejfölt, cukrot és a citrom levét és lereszelt héját. A végén hozzákeverjük a kis kockákra vágott epret.

A piskótát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a túrós krémmel.

A piskótát feltekerjük, pár órára hűtőbe tesszük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: az eper helyett más szezonális gyümölcsök (málna, ribizli, áfonya, szeder, barack) is használhatók, így egész évben pillanatok alatt lehet a piskótatekercsből gyümölcsös-túrós desszertet készíteni.

 

A cikket a Ceres ZRt., a Félkész piskótatekercs gyártója támogatta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Konyhalál Facebook-oldalát is, ne maradj le semmiről! 🙂