Gesztenyés-málnás piskótatekercs

gesztenyes-malnas piskotatekercs
Málnás-gesztenyés piskótatekercs Ceres Félkész piskótatekercs felhasználásával

 

Készülj fel egy új őszi-téli kedvenced elkészítésére: a gesztenyés-málnás piskótatekercs tökéletes választás, ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető desszerttel lepnéd meg magada… szeretteidet. Ez az ízkombináció a könnyed piskóta és a gazdag gesztenyés-málnás krém rétegeivel garantáltan elvarázsol mindenkit. Ha szereted a gesztenyepürét, és valami újat próbálnál ki, a piskótatekercs nagyszerű módja, hogy kedvenc hozzávalóid harmonikus ízvilágát új formában élvezd.

 

Hozzávalók – Gesztenyés-málnás piskótatekercs

1 Ceres Félkész piskótatekercs

25 dkg mascarpone

15 dkg porcukor (ha a gesztenyemassza nem cukrozott)

2 csomag vaníliás cukor

1,5 dl habtejszín

20 dkg gesztenyemassza

15 dkg málna

 

Elkészítés – Gesztenyés-málnás piskótatekercs

A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot (és ha szükséges, a porcukrot), majd simára keverjük.

A gesztenyemasszát villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponekrémhez, és szintén simára keverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a krémhez.

A málnát (lehet kiengedett fagyasztott is) összetörjük villával. Helyette használhatunk málnalekvárt is.

Kitekerjük a piskótatekercset és a teljes belső felületét megkenjük az összetört málnával (használjuk a málna levét is).

Erre egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés krém 2/3-át és óvatosan feltekerjük a tésztát, majd bevonjuk a maradék krémmel. Ízlés szerint szórócukorral is díszíthetjük.

Az elkészült tekercset ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

 

A cikket a Ceres ZRt., a Ceres Félkész piskótatekercs gyártója támogatta.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

gesztenyes-malnas piskotatekercs