Gesztenyés-málnás piskótatekercs
Készülj fel egy új őszi-téli kedvenced elkészítésére: a gesztenyés-málnás piskótatekercs tökéletes választás, ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető desszerttel lepnéd meg magada… szeretteidet. Ez az ízkombináció a könnyed piskóta és a gazdag gesztenyés-málnás krém rétegeivel garantáltan elvarázsol mindenkit. Ha szereted a gesztenyepürét, és valami újat próbálnál ki, a piskótatekercs nagyszerű módja, hogy kedvenc hozzávalóid harmonikus ízvilágát új formában élvezd.
Hozzávalók – Gesztenyés-málnás piskótatekercs
1 Ceres Félkész piskótatekercs
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor (ha a gesztenyemassza nem cukrozott)
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl habtejszín
20 dkg gesztenyemassza
15 dkg málna
Elkészítés – Gesztenyés-málnás piskótatekercs
A mascarponéhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot (és ha szükséges, a porcukrot), majd simára keverjük.
A gesztenyemasszát villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponekrémhez, és szintén simára keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
A málnát (lehet kiengedett fagyasztott is) összetörjük villával. Helyette használhatunk málnalekvárt is.
Kitekerjük a piskótatekercset és a teljes belső felületét megkenjük az összetört málnával (használjuk a málna levét is).
Erre egyenletesen eloszlatjuk a gesztenyés krém 2/3-át és óvatosan feltekerjük a tésztát, majd bevonjuk a maradék krémmel. Ízlés szerint szórócukorral is díszíthetjük.
Az elkészült tekercset ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
A cikket a Ceres ZRt., a Ceres Félkész piskótatekercs gyártója támogatta.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.