Pirított gombás szendvics

Pirított gombás szendvics Ceres Napicipó, búzaliszttel felhasználásával

 

Hozzávalók – Pirított gombás szendvics

Ceres Napicipó búzaliszttel

20-25 dkg gomba (csiperke)

1 ek vaj 

olívaolaj

bors

fokhagymás fűszersó

2-3 ek vajkrém

szeletelt füstölt mozzarella

 

Elkészítés – Pirított gombás szendvics

A vaj felét felforrósítjuk egy kanálnyi olívaolajjal együtt egy nagy serpenyőben, és ebbe szórjuk a felszeletelt gombákat és eloszlatjuk a serpenyőben, hogy nagyjából egy rétegben legyenek benne, ne egymás hegyén-hátán.

Egy-két percig nem mozgatjuk, hadd piruljanak le a gombák, közben sózzuk és borsozzuk, majd átfordítjuk őket.

Mikor minden gomba lepirult, rádobjuk a maradék vajat és átkeverjük a gombákat egy fél percig, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet.

Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk és vékonyan megkenjük vajkrémmel. Erre tesszük a megpirult gombákat és a füstölt mozzarellát, madársalátával és paradicsommal tálaljuk.

 

A cikket a Ceres ZRt., a Ceres Napicipó Búzaliszttel gyártója támogatta.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!