Pirított gombás szendvics

Hozzávalók – Pirított gombás szendvics
20-25 dkg gomba (csiperke)
1 ek vaj
olívaolaj
só
bors
fokhagymás fűszersó
2-3 ek vajkrém
szeletelt füstölt mozzarella
Elkészítés – Pirított gombás szendvics
A vaj felét felforrósítjuk egy kanálnyi olívaolajjal együtt egy nagy serpenyőben, és ebbe szórjuk a felszeletelt gombákat és eloszlatjuk a serpenyőben, hogy nagyjából egy rétegben legyenek benne, ne egymás hegyén-hátán.
Egy-két percig nem mozgatjuk, hadd piruljanak le a gombák, közben sózzuk és borsozzuk, majd átfordítjuk őket.
Mikor minden gomba lepirult, rádobjuk a maradék vajat és átkeverjük a gombákat egy fél percig, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet.
Közben a kenyérszeleteket megpirítjuk és vékonyan megkenjük vajkrémmel. Erre tesszük a megpirult gombákat és a füstölt mozzarellát, madársalátával és paradicsommal tálaljuk.
A cikket a Ceres ZRt., a Ceres Napicipó Búzaliszttel gyártója támogatta.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.