Körözöttes szendvics zöldségekkel

Körözöttes szendvics Ceres Napicipó Teljes kiőrlésű tönkölykenyér felhasználásával

 

A körözött önmagában is finom, de megpakolhatjuk a szendvicsünket emellett még bőven zöldségekkel is, hogy még ízesebb – és egészségesebb – legyen.

 

Hozzávalók – Körözöttes szendvics zöldségekkel

Napicipó Teljes kiőrlésű tönkölykenyér

lilahagyma

paprika

uborka

paradicsom

retek

madársaláta

sonkaszeletek

körözötthöz:

1 közepes fej vöröshagyma

25 dkg félzsíros tehéntúró 

1 púpozott teáskanál fűszerpaprika

1/2 teáskanál őrölt fűszerkömény

4 nagy csipet só

őrölt feketebors 

3 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)

 

Elkészítés – Körözöttes szendvics zöldségekkel

A hagymát apró kockákra vágjuk.

A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával és a felaprított hagymával. 

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köményt is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek irányadóak, ízlés szerint fűszerezzünk természetesen.

Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra.

A kenyérszeletekre kenjük és rá/melléhalmozzuk a többi alapanyagot.

 

A cikket a Ceres ZRt., a Ceres Napicipó Teljes kiőrlésű tönkölykenyér gyártója támogatta.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!