3 különleges szendvics az iskolai tízóraihoz

A szendvicsek Ceres NewLine Szénhidrátcsökkentett Toast kenyér felhasználásával készültek.

 

A nyári szünetben szokásos „Mi legyen holnap az ebéd?” kérdésre rendre jövő „Nekem mindegy.” válasz után kicsit fellélegezhetnek a szülők, ha a gyerekek az iskolai menzán esznek. De hogy ne legyen olyan könnyű, reggelit, tízórait azért készíteni kell. És nem árt, ha tápláló, változatos és egészséges is. Nézzük, milyen – kicsit extrább – lehetőségek vannak még a szalámi-sajt-paprika kombináción kívül!

Sajtos-almás szendvics

Hozzávalók – Sajtos-almás szendvics:

Ceres NewLine Szénhidrátcsökkentett toast kenyér

10 dkg tömlős sajt – füstölt ízesítésű

1 alma alma

néhány szem dióbél

Elkészítés – Sajtos-almás szendvics:

A kenyérszeleteket vastagon megkenjük az ömlesztett sajttal.

Az almát negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, majd hámozatlanul vékony cikkekre vágjuk.

A kenyérszeleteket megrakjuk az almacikkekkel, és megszórjuk egy kevés pirított, aprított dióval.

Avokádókrémes szendvics

Hozzávalók – Avokádókrémes szendvics:

Ceres NewLine Szénhidrátcsökkentett toast kenyér

4 tojás

1 avokádó

1 tk citromlé

1 gerezd fokhagyma

2 ek majonéz

bors

1 kis fej vöröshagyma

koktélparadicsom

Elkészítés – Avokádókrémes szendvics:

A tojásokat keményre főzzük.

Az avokádót húsát egy tálba kanalazzuk. Meglocsoljuk a citromlével, majd villával áttörjük.

A megfőtt tojásokat meghámozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Mindkettőt az avokádóhoz adjuk a majonézzel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel kissé áttörjük.

Kenyérre halmozzuk a krémet, hagymával és paradicsommal tálaljuk.

Tojáslepényes szendvics

Hozzávalók – Tojáslepényes szendvics:

Ceres NewLine Szénhidrátcsökkentett Toast Kenyér

1 kanál olívaolaj

8 tojás

6 dl tej

2 ek metélőhagyma

bors

mustár

majonéz

madársaláta

sonka

Elkészítés – Tojáslepényes szendvics:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Egy közepes tepsit megkenünk vékonyan olívaolajjal.

A tojásokat tálba ütjük és jó habosra kikeverjük. Hozzáaadjuk a tejet, az apróra vágott metélőhagymát, a sót és a borsot és összekeverjük.

Beleöntjük az olajjal kikent tepsibe és a forró sütőben 15-20 percig sütjük. Felszeleteljük.

A kenyérszeletet megkenjük majonézzel és mustárral. Madársalátát rakunk az alsó szeletre, majd 1-2 szelet tojáslepény következik, amit letakarunk sonkával, majd jöhet a másik szelet kenyér.

 

A cikket a Ceres ZRt. támogatta, a Ceres NewLine Szénhidrátcsökkentett toast kenyér gyártója.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!