Vidám szendvicsötletek gyereknapra

Vidám szendvicsötletek a Ceres Szendvics toast kenyéren

A gyereknap különleges alkalom, amikor kifejezetten a gyerekeké a főszerep, és minden a vidámságról, játékról és finom falatokról szól. Minden szülő igyekszik emlékezetessé tenni csemetéi számára ezt a napot, rendkívüli programokkal, ajándékokkal és természetesen a kedvenc ételeivel.

 

Ne játssz az étellel!

Ne játssz az étellel! – hallottuk sokszor gyerekként, én pedig arra bíztatok mindenkit, hogy játsszon! Persze, ezt akkor mondták nekünk, amikor csak turkáltuk a villával a tányéron levő borsót vagy rizst és igyekeztünk például libasorba állítani a darabkákat. De ha az étel végül elfogy, akkor miért is ne lehetne kicsit „játszani” vele?

Nem csak a szánkkal, hanem a szemünkkel is eszünk. Felnőttként is el tud bűvölni egy gusztusosan tálalt étel (ne tagadd le, hogy a te telefonodban is van éttermi ételfotó!), gyerekként pláne csodálatos volt, ha valamilyen cuki figurát véltünk felfedezni a tányéron (hihetetlen, hogy mennyivel jobban fogy a csibefasírt, ha nem kerek, hanem dinóalakú…).

Igazán kreatív gyerekeknek szánt ételkölteményekkel találkozhatunk a neten, melyekhez darabonként nagyjából fél nap szabadidő kellene – és egy kevésbé megtépázott idegrendszer. Ezeket nagyon jó nézegetni, de az utánozásukhoz nem sok embernek lenne türelme.

Igazából nem is kell. Egészen apró dolgokkal, apró ötletekkel is örömet szerezhetünk a gyerekeknek (és megsúgom: a felnőttek nagy részének is), egy-két perc pluszmunkával vidám szendvicseket készíthetünk nekik. Erre mutatok néhány példát, melyeket ötletadónak szánok. Vidámak vagy éppen morcosak, melyek mosolyra fakasztják a fogyasztóikat is.

 

Hozzávalók – vidám szendvicsötletek gyereknapra

Ceres Szendvics toast kenyér

párizsi

sajt

retek

kaliforniai paprika

uborka

olajbogyó

snidling

répa

egész bors

tojás

 

Elkészítés – vidám szendvicsötletek gyereknapra

Tulajdonképpen csak a fantáziánk szabhat határt: természetesen, kell egy toastkenyér alapnak, a párizsiból vagy más felvágottból lehet az arc, tojásból, répából, retekből, uborkából vagy más kerek dologból szem készülhet, az egész bors, olajbogyó szemgolyóvá válhat, a szájnak tökéletes a kaliforniai paprika vagy a retek, a retekből fülek lehetnek, a haj pedig akár répából, akár snidlingből állhat.

 

 

 

A cikket a Ceres ZRt. támogatta, a Ceres Szendvics toast kenyér gyártója.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!