Marcipánnal töltött datolya

 

Gasztroajándékként adtam már többször is marcipánnal töltött datolyát és igen nagy sikere volt. Még olyannál is, aki egyébként nincs annyira oda a datolyáért.

A nevével ellentétben nem csak marcipánból és datolyából állt, hanem egy kicsit bővítettem az összetevők listáját és azt ajánlom, hogy tegyétek ti is ezt, nem fogtok csalódni!

 

Marcipánnal töltött datolya – hozzávalók:

szárított datolya

marcipán

aszalt sárgabarack

mandula (lehetőleg blansírozott – héj nélküli)

 

Marcipánnal töltött datolya – elkészítés:

A datolyákat hosszával felvágjuk és a kés segítségével kiszedjük a magokat.

A marcipánból és az aszalt sárgabarackból kb. datolyamag méretű darabokat vágunk.

Majd ezeket a mandulával együtt bedugdossuk a datolyamag helyére.

Kicsit összenyomva nagyjából visszazárhatjuk a datolyákat, de szerintem, jól néz ki, ha látszik a narancssárga barack és a mandula vagy a marcipán egy kis része.

Dobozkákba vagy celofánzacskóba csomagolva ajándékba is adhatjuk.

 

Ha szereted a datolyát, kóstold meg ezeket is:

Házi granola

Datolyás energiagolyó

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük