Marcipánnal töltött datolya
Gasztroajándékként adtam már többször is marcipánnal töltött datolyát és igen nagy sikere volt. Még olyannál is, aki egyébként nincs annyira oda a datolyáért.
A nevével ellentétben nem csak marcipánból és datolyából állt, hanem egy kicsit bővítettem az összetevők listáját és azt ajánlom, hogy tegyétek ti is ezt, nem fogtok csalódni!
Marcipánnal töltött datolya – hozzávalók:
szárított datolya
marcipán
aszalt sárgabarack
mandula (lehetőleg blansírozott – héj nélküli)
Marcipánnal töltött datolya – elkészítés:
A datolyákat hosszával felvágjuk és a kés segítségével kiszedjük a magokat.
A marcipánból és az aszalt sárgabarackból kb. datolyamag méretű darabokat vágunk.
Majd ezeket a mandulával együtt bedugdossuk a datolyamag helyére.
Kicsit összenyomva nagyjából visszazárhatjuk a datolyákat, de szerintem, jól néz ki, ha látszik a narancssárga barack és a mandula vagy a marcipán egy kis része.
Dobozkákba vagy celofánzacskóba csomagolva ajándékba is adhatjuk.
Ha szereted a datolyát, kóstold meg ezeket is:
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.