Egyszerű málnás bögrés süti

bogres malnas suti

 

Van ennek a sütinek egy óriási hibája.

Mégpedig az, hogy egyszerűen lefényképezhetetlen. Élőben szuperül néz ki, a málnaszemek színe szinte kiverik a szemünket azzal az erős sötétpinkjükkel. Mellettük a sütésnek köszönhetően csordogál egy kis málnalé, sőt, közvetlenül azután, ahogy kivesszük a sütőből, még bugyog, mint a forró láva. Mellettük a banándarabkák illatoznak és még egy kis csoki koronázza meg az egészet. Ínycsiklandó, na.

De a fotózásnak ellenáll.

Ez már a 4. ilyen süti lett, amit rövid időn belül megsütöttünk. Mindegyiket bőszen fotóztam, ez lett nagyjából vállalható belőle. Persze nem feltétlenül a fotók miatt készült újra és újra, hanem azért, mert mindenkinek nagyon bejött. A tésztája szinte krémes, pudingszerű, nem csak „hordozóanyag”, hanem maga az élvezet!

Szóval, ne ezzel tervezzetek gasztrofotós karriert (vagy csak ne legyetek annyira bénák, mint én), de a család előtt lehet vele villantani!

Tojásmentes recept.

 

Hozzávalók – Egyszerű málnás bögrés süti

1 pohár (1,75 dl) natúr joghurt
1 bögre (2,5 dl) liszt
1 bögre cukor
1/2 bögre olaj
1 bögre tej
1/2 narancs reszelt héja és leve
1 csipet só
1 bögre málna
1 banán
néhány kocka csoki apróra törve

 

Elkészítés – Egyszerű málnás bögrés süti

A joghurtot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat és a tejet. Összekeverjük, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és levét is.
Kivajazott, kilisztezett (vagy szilikon) piteformába öntjük és megszórjuk málnával, banánszeletekkel és csokival.

(Úgy is csináltuk már, hogy belekevertük a málnát a tésztába és enyhén szétnyomkodtuk, akkor éppen nem volt benne banán és csoki. )
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

 

Még több málnás sütemény receptért kattints ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

bogres malnas suti